Flek uprostred uzenyho



            
Woodys - (6) - 252.249 (?) 
25.12.2018 20:34

Pane Vysloužil souhlasím s váma. Jen za 4 týdny to s pragandou musí projít. Já nakládám bůček na cca 7 dnů a krček bez kosti 10-12 dnů a ještě se mi nestalo, že by byl flek.

Co se týče rakovinotvornost je praganda v uzeným zanedbatelné množství. Největší sajrajt je to čím to napíchávají aby dosáhli větší hmotnosti výrobku. Jsou schopni vytvořit z 1kg masa 2kg uzeného. Proto udím doma.

Vím o čem mluvím, pohybuji se v tom už přes 20 let.

  
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 26.12.2018 8:54

Největší sajrajt je to čím to napíchávají aby dosáhli větší hmotnosti výrobku.

To je sice podvod na zákazníka, ale není zdraví škodlivý. Všimněme si, že uzená rolka v akci - stojící sotva 2/3 ceny syrového masa je na potěžkání v ruce znatelně těžší, než by kusu uzeného odpovídalo. Je to výhodná cena - hlavně pro prodejce.  Ještě horší je, že podobně "ošetřené" jsou i masa sloužící k tepelné úpravě. O osmažené anglické slanině (na plněné knedlíky, halušky, hemenex...) si můžeme nechat jen zdát, želatinu v ní akorát připálíme.

                  
host - 243.114 (?), 28.12.2018 14:11

Tak dá se koupit i nenastavená, třeba v Makru. Jen je poněkud dražší a musí se člověk pořádně dívat na složení. Zázrak chemie - 100 kg výrobku bylo vyrobeno z 60 kg masa nebrat.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika