Flek uprostred uzenyho



host - 162.144 (?)
27.11.2018 8:05

4 týdny by mělo stačit (nechávalo se 6). Napadá mně, jak je bůček tučný, že tuk nepustí sůl dovnitř. Řešil bych vyndáním z láku den předem a nástřikem láku do masa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 78.35 (?), 26.11.2018 22:32, zobrazeno: 14666x
Zdravim vsechny, chtel bych se na neco zeptat... Kdyz udim bucek, tak uprostred masa, je takovy "zeleny" flicek... maso je dobry, nesmrdi,chutna dobre, to je vsechno v poradku, ale me proste zajima jestli je to malo vyuzene, nebo spatne nalozene, nevite nekdo cim by to mohlo byt?? Mockrat diky za odpoved
   
host - 243.114 (?), 26.11.2018 22:52

Ten flek je neprosolené jádro. Řešením je buď nechat déle naložené nebo lák nastříknou silnou injekční jehlou přímo do středu masa.

      
host - 78.35 (?), 26.11.2018 23:26
Diky za odpoved! Mame vzdy nalozene maso 4 tydny, myslite ze je to malo??Teprve se ucim, takze jsem rad za kazde info... Jeste jestli se muzu zeptat, kolik davate soli na kilo masa?A jestli udite zebra, tak jestli je nakladate na sucho neno do laku??Diky za odpoved:-)
         
host - 162.144 (?), 27.11.2018 8:05

4 týdny by mělo stačit (nechávalo se 6). Napadá mně, jak je bůček tučný, že tuk nepustí sůl dovnitř. Řešil bych vyndáním z láku den předem a nástřikem láku do masa.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 11.198 (?), 27.11.2018 8:06

Záleží na velikosti kusů masa a jejich (ne)překládání. Jak vidno, i 4 týdny mohou být málo.  
Já dávám 2 deka soli na kilo nástřikem.
Žebra neudím, pokud bych to zkoušel, tak v láku a jen krátce. Kosti se dost rychle kazí.

            
host - 78.35 (?), 27.11.2018 10:49
No prekladame maso vzdycky po tydnu.Asi to teda letos zkusim tou jehlou den predem jeste napustit.Jinak ty bucky zase az tak vysoky nejsou, tak jsem si rikal ze 4 tydny by meli stacit...
               
host - 111.8 (?), 27.11.2018 13:00

Zdravím, dříve jsem nakládal maso do láku ve kterém bylo 6 týdnů.Po cca 4-5 dnech jsem maso překládal.

Nyní již jen nastřikuji 24% solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Za 2-3 dny udím.Maso má po celém řezu stejnou barvu.Rozdíl v chuti mezi masem naloženém 6 týdnů a masem nastříknutým 2-3 dny nevidím.Je měkké, chutné a bez oříšku uprostřed.rpstylle@seznam.cz

   
Woodys - (6) - 162.29 (?), 25.12.2018 8:57

Řešení je úplně jednoduché. Použijte pragandu.

      
host - 250.122 (?), 25.12.2018 9:15

To pak nepotrebuju udirnu, uzeny si koupim napumpovany chemii v obchode. Cim hezci a cervenejsi, tim je tam toho rakovinotvornyho sajrajtu vic

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 25.12.2018 19:09

Řešení je úplně jednoduché. Použijte pragandu.

I při použití Pragandy můžete mít šedý střed masa, pokud sůl nepronikne celým kusem.  Jde to možná trochu rychleji ale určitě nedosáhnete za pár dní bez nástřiku zbarvení v celém průřezu.

uzeny si koupim napumpovany chemii v obchode

Nejvíc škodlivé chemie napumpujete do masa udícím kouřem. Praganda jistě není žádné požehnání, ale jestli chcete žít zdravě, nevyřešíte to kuchyňskou solí. V tom případě nejezte uzené nýbrž brokolici.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika