Elektrická udírna z Mountfield
|
|
|
|
host - 205.234 (?) 20.12.2019 7:18
Nechápete, proč si někdo koupi drahou udirnu v MF?
No protože na to má.😀To je stejne, jako bych napsal ze nechápu, proč si někdo kupuje dymbox v Polsku za 2tisice, když si ho muže za par kacek udělat.
Udirna, jakákoliv pracuje s teplotami, jaké ji dovolím.U jedné přidám polinko, u druhé přidám na tlacitku dig.termostatu. Naši dědové byli jako my. Od někoho se to dalo jist a někdo se to do smrti nenaučil. 😂Dnes mate videa, tisíce návodů a i tak se to někdy nepovede.Mate uzeni A až Z, lidi se ptají stále znovu, nechtějí hledat, nechtějí číst 😀
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.248 (?), 19.12.2019 12:31
Nechápu, proč si někdo koupí drahou udírnu z mounfieldu a pak ji "vylepšuje" dalším drahým "zlepšovákem". To jste si mohl 🔨 ztlouct dřevěnou bednu za pár kaček a k ní dokoupit dýmbox. Ta mounfielďácká je pro ty co to tam šlahnou a vytáhnou, je to v jednoduchosti a vše dělá sama. Pracuje z vyšíma teplotama než klasická udírna, ale nemusí se nic hlídat. Nastavím pak tam mrdnu za 40 minut maso a po osmi hodinách vytáhnu, tečka. 😉 Vše se děje automaticky - to je udírna z mauntfieldu! Maso si předehřeje sama! Nepleťte uzení našich dědů z touto moderní technologii. 😉
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.234 (?), 20.12.2019 7:18
Nechápete, proč si někdo koupi drahou udirnu v MF?
No protože na to má.😀To je stejne, jako bych napsal ze nechápu, proč si někdo kupuje dymbox v Polsku za 2tisice, když si ho muže za par kacek udělat.
Udirna, jakákoliv pracuje s teplotami, jaké ji dovolím.U jedné přidám polinko, u druhé přidám na tlacitku dig.termostatu. Naši dědové byli jako my. Od někoho se to dalo jist a někdo se to do smrti nenaučil. 😂Dnes mate videa, tisíce návodů a i tak se to někdy nepovede.Mate uzeni A až Z, lidi se ptají stále znovu, nechtějí hledat, nechtějí číst 😀
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.122 (?), 4.1.2020 12:56
Plně s Vámi souhlasím. Já to vidím tak, že pokud to umím a mám správně naložené maso, tak to dobře vyudim v plechove udírny, nebo dřevěné, zděné... Jde o to umět to a vědět jak to má chutnat. Ty moderní vychytávky jako je udírna z Mountfield, upravena to umi bezvadně. Navíc umí i další věci jako pečení, pouziti čidla k... Atd. Já osobně vidím výhodu v přesně nastavené teplotě, množství kouře a nemoznosti spálení a vysušení vyrobku. A hlavně ušetřený čas běhání a kontroly kolem udírny strávím při zábavě s pozvanými přáteli.
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.231 (?), 12.1.2020 15:26
Mohl bych poprosit o orientační teploty a časy (budu udit bůček a plec a někdy v budoucnu ryby a klobásy)? Budu poprvé zkoušet, tak bych se rád zeptal zkušenějších. Moc děkuji Lukáš
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.16 (?), 9.1.2020 7:25
Ahoj. Teď momentálně douďuji ale v noci jsem byl na "prášky''. Originál "dymovník v nerezu' mě dvakrát zdechl a velice málo kouřil. 4 x za noc jsem na něm dělal servis!!! Nakonec jsem vyměnil topivo za trošku hrubší, malinko jsem ho pokropil a ejhle, zadýmyl jsem půl Rýmařova Ta první štěpka byla moc jemná a dyfuzér zalepila. Skus to udělat a dej do spodu malinko dřevěného uhlí!!! TV
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.137 (?), 9.1.2020 7:58
Nedalo mi to a ze zvědavosti jsem se na "udírnu" kouknul. Vždyť je to tak akorát na 2 buřty a to kropení pilin je taky dobrá magorárna. Na jednu stranu se udírna nahřívá a vysouší, na druhou stranu se tam lije voda, aby to moc nehořelo.
Na dřevěnou udírnu a generátor studeného kouře mi stačila 1/3 peněz, co požadují za tuhle napodobeninu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|