Drobící se se uzené maso



host - 250.122 (?)
7.3.2017 8:39

jeste obr


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 192.98 (?), 6.3.2017 11:06, zobrazeno: 7899x

Dobrý den, prosím zkušenější o radu - názor.

vyuzené bůčky /maso méně/ se při krájení drolí, nevíte čím by to mohlo být?

udím už roky a stalo se mi to poprvé nyní, když jsem navzdory místní tradici maso před uzením předehřál v cca 60 C vodě 20 min. U nás na vsi to takhle nikdo nedělá, po vytažení ze škopku se to jen běžně opláchne, osuší a dá do udírny.Myslíte že to může souviset? Naložení a vlastní uzení jsem nijak neměnil / 3 týdny v láku v 5C a uzení 20 hod na 50C merunka + buk/

Děkuji Eda

   
host - 84.190 (?), 7.3.2017 7:23

Může to být masem/sádlem(krmivo),může to být časem, 20h je dost.Je to boj.Já bych to zopakoval.Nebo zkuste něco jiného Např.nástřik, jiné maso, jiný čas, Dvacet minut v šedesáti st.vodě s tím asi nesouvisí.

   
host - 250.122 (?), 7.3.2017 8:34

Udírna nabízí nekonečné možnosti experiemtnování a tak jsem háky nahradil rošty a už nenakládám na dlouhou dobu maso. Posledně jsem udil otevřené vepřové koleno a obří špízy z krkovice proložené čtvrtkami cibule. 6h na 60 st. Predtim 20 min na 70-80 st. Koleno po uzeni nechat prejit varem.  Co se nesni konci v mrazaku.

      
host - 250.122 (?), 7.3.2017 8:39

jeste obr


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika