Drevo na údenie

host - 185.216 (?)
16.11.2009 10:11

mela jsem na mysli moc jinych ovocnych stromu, ani buku atd...

da se pouzit oliva na uzeni? co myslite...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 185.216 (?), 16.11.2009 10:11

mela jsem na mysli moc jinych ovocnych stromu, ani buku atd...

da se pouzit oliva na uzeni? co myslite...

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 16.11.2009 18:16

Asi na tomto vláknu nenajdete nikoho, kdo by udil na olivovníku. Letos v Chorvatsku jsme připravovali ryby na olivovém dřevě a byly opravdu veeeelmi povedené. Kouř nezapáchal, tak z toho vyvozuji, že udit by na olivovníku šlo. Až vyzkoušíte, tak dejte vědět, jak to dopadlo.
Martin

host - 155.209 (?), 17.11.2009 18:00

Diky moc martine!

My taky na olivovem dreve grilujeme uplne vsechno, a je to vzdycky dobrota, a pokud nahodou ne, tak za to urcite nemuze to drevo... :-)) Mate pravdu ze kour z olivy je spis vonavy.

Spis ted zatim uvazujem o stavbe udirny, tak tady hledam rozumy, ale doted byl problem hlavne to drevo... ale jak tak koukam, neni to vubec lehka zalezitost. Snad to casem nejak vymyslime, uzene nam mooooc chutna, stejne jako mistnim domorodcum (ziju na Korfu - recko)- ti jsou z toho naprosto uneseni, vetsina tuto chut vubec nezna, ale tady k dostani neni temer vubec, a vozit ho porad z ceska je opravdu trochu slozite...

Dam vedet, slibuju!

marketa

Jan-o - (20) - 4.117 (?), 1.9.2009 22:47
Souhlasím s Vámi pane Boštičko, protože je potřeba rozlišovat mezi praktickými zkušenostmi a vědomostmi načerpanými například z knih nebo jiných materiálu. Zozšiřovatel těchto ''mouder'' je často sám nevyzkoušel a papír někdy snese všechno. O slivoně se zajímám, mám na zkoušku vysazeno mnoho novinek, ale z těch několika plodů můžu švestku jen těžko ohodnotit, natož abych předpověděl jestli bude dobrá na kvas nebo ne. Ono cukernatost není všechno, ikdyby jí plody dosáhly. Řepa je taky sladká. Ale to jsme od uzení odběhli jinam. Zdraví Honza

host - 235.222 (?), 10.9.2009 22:24

Udím již několik let a to dřevem velmi různým. Základ je tvrdé, nebo sladké dřevo dřevo. Dub se osvědčil velmi a bez problémů. vysoký obsah tříslovin v kůře různých druhů dřeva nikdy neudělá maso nahořklé, neboť se při jeho spalováním mnění ony třísloviny v jiné látky a touto chemickou reakcí se defakto zneutralizují. Maso pak není v žádném případě hořké, to je zcela něčím jiným.

host - 227.229 (?), 16.9.2009 12:33

Absolutne souhlasim.to sou kecy ze po dubu je maso horke nebo nejak znehodnocene... Uz udim nekolikrat a nikdy se mi nestalo ze by se mi to nejak nepodarilo.co delam? -dam do vyhrate udirny maso z horke vody a jeste ho osusim suchou uterkou.hlidam jen at to nevyhasne a porad coudi.Potom maso jeste varim.asi 30min  -1 h. Dub je v pohode ale pravdouje ze sem nezkousel nic jineho.

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 16.9.2009 13:55

jestli udíte několik let, to neznamená, že se vám dostane do ruky jiné dřevo, než které máte v zásobě... zkuste udit vrbou a uvidíte, jak hosté utečou

samli - (11) - 201.190 (?), 27.10.2009 11:37

Zdravim vsechny kdyz tady ctu prispevky ohledne dreva tak asi vyzkousim akat mam ho plno, ale jak se rika kazdy si to musi vyzkouset sam cituji... Kdyby ti to nekdo rikal, tak tomu stejne nebudes verit...

host - 217.149 (?), 16.11.2009 18:08

Cela rastlina je jedovata okrem kvetov. Pri udeni to nemusi vadit, ale radsej si to overte!

host - 34.194 (?), 18.11.2009 18:57

Nebál bych se udit akátem, kvůli tomu, že je jedovatý.Vždyt se z něj vyrábí sudy na kořalku a víno a u těch bych měl víc obav.Víc bych se bál vůně kouře atím i případné pachuti vyuzeného masa.Já udím třešní, nebo švestkou akdyž nejsou, tak bukem(maso po něm není tak tmavé)ale švestka či třešeň dají masu nezaměnitelnou chuť.Teď mě napadla narážka na již zmíněné sudy.Víno se dává i do PET flašek, ale těma bych rozhodně maso neudil! Chci říct: držte se starých osvědčených metod a nic nezkazíte.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz