Zdravím všechny,
mám dotaz koupil jsem si gril Weber One touch original 47, startovací komín, knihu o grilování a stále se mi nedaří dosáhnout teploty 250st.,abych mohl udělat pořádné šťavnaté steaky.
Popíši postup kterým topím, třeba něco ddělám špatně:
Naplním startovací komín doplna briketami(zkoušeny 3druhy, nikdy Weber), pod nimi zapálím podpalovač, nechám brikety rozpálit až je na nich šedivý popílek cca20-30min. a rovnoměrně je rozprostřu do grilu(přímé grilování, ale s poklopem), v tu chvíli je tam kolem 200st.-spodní i vrchní otvory otevřeny naplno.Jakmile ovšem rozložím maso na gril vždy klesne teploty po přiklopení na cca 150-170st. a za boha nejsem schopen ji opět zvýšit přes 200.Jak máte otevřené průduchy při grilování?Nevím co dělám špatně, počet briket bývá tak kolem 25-30.
U nepřímého grilování při rozložení briket po stranách do přihrádek je teplota ještě menší cca 150st.Mohu otevírat a zavírat průduchy jak chci a teplota je stabilní-15-170st.
Budu vděčen za každé rady začátečníkovi.Podotknu, že používám teploměr věstavěný v poklopu grilu.