Zdravím zkušené.Tak jsem si postavil udírnu, šamotové topeniště, pod tím popelník cca 15cm nad zemí, odtah z topeniště 200mm šamotová roura, délka 120cm, vlastně je to kousek komínu co jsem sehnal, takže okolo vata a komínové tvarovky, celé to stoupe, rozíl je cca 10cm mezi konci šamotové roury. do udírny, vyzděná z cihel 90x90cm a ještě nalepené šamotky ta plocho na stěny.aby to nemělo ztráty, komín ven 200mm šamot roura, výška 2m.Když udím tak se mi daří udržet teplota okolo 70C, topím bukem, je suchý ze stolárny, odřezky fošen, bez kůry.doba uzení cca 8h a to maso je černé a suché, kyselé,druhé uzení maso bylo suché a chut stála za nic.tak ted se chystám potřetí a jinak to zbourám, maso krkovička, tři týdny naložené, týden nasucho, pak česnek, týden lák, vše v lednici. Dík za rady.Pokud bude možnost, hodím foto.Pavel