bude to k jídlu?



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?)
14.6.2009 13:03

Pokud bylo maso čerstvé, za 10 dní při teplotě 6 st. se nemůže kazit. Za důležitou považuji organoleptickou zkoušku při překládání masa. Je-li lák čirý a narůžovělý a voní česnekem, je maso nepochybně v pořádku. Pár bublinek na hladině bych neřešil. Když se lák kalí, pění, má na povrchu škraloup či začíná být cítit, je třeba maso vyjmout, omýt, lák vyměnit a radši naložení neprodlužovat. Zejména, nakládáte-li maso s kostmi, ty se kazí nejrychleji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
host - 208.187 (?), 17.12.2008 14:12

ano to souhlasim, ale nechapu proc lak je i po druhé kysely, to budu muset kazdych treba 5 dni lak delat znovu?ptal jsem se souseda na nasi zahradce ktery taky udi a i on nevi, proc lak zkysne.neni v laku zadna sedimentace, kalny neni jen vzdy zkysely, mam strach ze po vyuzeni bude maso kysele, i kdyz ted na chuti neni, ale jeste neni prolozene a musim ho tam jeste nechat.dekuji karel.

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 17.12.2008 14:41

Přiznám se, že jsem lák nikdy nepil, jen jej prohlížím a čichám k němu. Takže nevím, jestli je nebo není po chuti kyselý. Pokud voní masem a česnekem, je růžový, nepění a netvoří se na něm blána křísu, vůbec bych to neřešil. 

               
host - 208.187 (?), 17.12.2008 15:03

dekuji, to me spadl kamen ze srdce,  lak chutnam normalne, vune je po cesneku a po soli nesmrdi.mejte se krasne a hezke svatky s dobrym uzenym.karel

                  
drobek2 - (4) - 135.137 (?), 17.12.2008 18:07

Zdravim všechny. Mám naložené maso (10 dní a cca 6°-8°C)a na hladině se objevují bublinky. Jsou asi na třech nebo čtyřech místech o velikosti ložisek asi půl kávové lžičky. Lák je čirý a voní hezky po česneku. Mám to slít a nebo víc hlídat a v případě změny vyměnit vodu? Předem všem děkuji za rady

                     
rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 14.6.2009 11:03

Když maso "zraje" v láku, probíhají v něm enzymatické, kadaverovní rozklady, při nichž se vyvíjí plyny.Co jiného vyneslo těla z Airbusu na hladinu?Já vím, fuj,profesionální deformace, ale je to tak, jenomže bez přístupu vzduchu a vlivu ostatních vnitřností.

Přítomnost bublinek tedy být může, ale jak moc - na to ať odpoví odborníci na uzení, já to vím jen "zevnitř".Doufám, že jsem Vám to maso neznechutila...

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 14.6.2009 13:03

Pokud bylo maso čerstvé, za 10 dní při teplotě 6 st. se nemůže kazit. Za důležitou považuji organoleptickou zkoušku při překládání masa. Je-li lák čirý a narůžovělý a voní česnekem, je maso nepochybně v pořádku. Pár bublinek na hladině bych neřešil. Když se lák kalí, pění, má na povrchu škraloup či začíná být cítit, je třeba maso vyjmout, omýt, lák vyměnit a radši naložení neprodlužovat. Zejména, nakládáte-li maso s kostmi, ty se kazí nejrychleji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika