Z kterých stromů nedávat větve králíkům
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.38 (?), 16.8.2013 22:02, zobrazeno: 41046x
Dobrý den,
měl bych tento dotaz - Na internetu jsem se dočetl, že třešnové a merunkové větve jsou pro králíky jedovaté, což mě dost překvapilo, protože jsem si myslel, že větve z ovocných stromů jsou pro králíky vhodné. Nevhodné prý jsou také z javoru a z jasanu. Zajímaly by mě vaše názory a rady.
Děkuji František
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.182 (?), 18.8.2013 13:49
Dávám jen vrbové, je to prevence proti kokcidiím.rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.38 (?), 21.8.2013 8:16
Až po napsání svého dotazu jsem si všiml, že v této rubrice již podobný dotaz existuje. Tak jsem si tuto diskusi přečetl a je tam odkaz na článek, kde třešnové větve jsou vedeny v tabulce vhodných pro králíky, i když jen v omezenějším množství.Tak mě to připadá, že si každý autor článku píše co chce, je otázka, kde je realita. František
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.34 (?), 3.11.2013 15:56
Před lety jsem průběžně vyřezával a do velkého králičího výběhu dával celé mladé stromy třešňových ptáčnic. Králíci je kompletně ohlodali a poté bylo zbylé dřevo posekáno na spálení.
Určitě bych nedával větve z tisu, jinak možno předložit i větvičky z černé a lesní borovice, obyčejného smrku, bříz, dubu a lísky. S těmito druhy mám zkušenost dobrou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.52 (?), 14.4.2014 14:19
Prosím, co se týká větviček, běžně z ovocných stromů, meruňky a broskve tedy nedávám. Co se týká ostatních stromů tak jasan - ty mladé i s listím milují a akáty jakbysmet. Nepamatuji si, že by některý uhynul. Okus králící potřebují a dávám i silnější větvě, které pak nasekám a spálím.
|
|
|
|
|
|
|
host - 132.65 (?), 2.2.2021 11:42
Akát je prý jedovatý, tak jsem to ani nezkoušel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|