Prodáváte králičí maso



host - 195.1 (?)
27.7.2017 20:23

Také jsem dřív prodávala králičí maso, začínala jsem někde na 100 Kč za kg, nyní 140 Kč, pokud vůbec něco prodávám. Ano, jsou nezdary, úhyny, vzniklá škoda, kterou nikdo nezaplatí. O vykonané práci nemluvě, to nikde není vidět. To není na kšeft, to jsou opravdu přebytky. Raději to zužitkujeme sami doma, než prodávat a ještě se cítit snad provinile, že v marketu mají levnější. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 96.58 (?), 30.6.2017 9:27

Chci prodavat... v hyperarketu alber, jsme videli zmrazeneho kralika bez hlavy, to se muze prodavat takto?

                  
host - 157.239 (?), 30.6.2017 10:53
Je to věcí dohody i cti-vyskytlo se pár takových šibalů, kteří se nestydí prodat jako králíka takové maso, které ještě před chvílí mňoukalo. A může být hůř-budou končit kožešinové firmy... SPCH
   
host - 123.175 (?), 17.7.2017 21:03

Králíky nyní prodávám za cenu cca 230 Kč za 1 kilogram, tedy hlavně dle hmotnosti, ale přihlížím také obecně k tomu, jak králík celkově vypadá (někteří mají třeba velké kýty, jiní méně, ale přitom váží takřka stejně). Standardní hmotnost králíků mám cca 1,7 kg (s odchylkami od 1,5 - 2 kg), což je cca 400,-Kč za kus jednoho králíka, zabíjím v cca ve 4 - 5 měsících, jedná se tedy o maso z mladých králíků. Králík je standardně kompletně vykuchaný bez vnitřností a bez hlavy, ale dle dohody je možné obojí ponechat. Většinou prodávám králíky nenaporcované, když by někdo chtěl naporcované, tak za nějaký menší poplatek k celkové ceně. Můžu nabídnout i odstranění shluků sádla u tlustějšího králíka, když někdo kde "dietnější" verzi, nicméně osobně nevidím moc důvodů sádlo odstraňovat, jednak při pečení není nutné pak pod králíka nic moc dalšího přidávat a navíc je králičí maso, i dle odborných publikací, které se tomuto tématu věnují, velmi zdravé.

Králíky prodávám jen příležitostné, když se narodí hodně mladých. I když si nějaké věci - krmivo - seno - dokáži zajistit sám, tak náklady tu jsou - nekrmím žádné směsi, pouze do začátků cca do 1 měsíce krmím malé králíčky koupenými granulemi.

Králíky mám jako zálibu, nemám je kvůli zisku, jak jsem zmiňoval, prodávám jen příležitostně při přebytcích. Podstatnou položkou je samozřejmě samotná práce, což si bohužel spousta lidí neuvědomuje. Pak se diví, jak je toto maso drahé, ale málokomu by se asi chtělo ráno vstávat cca hodinu předem, než standardně vstává do zaměstnání, aby vše ráno obstaral a to včetně zimy, že?

V chovu volím výrazně lidský přístup, králíkům věnuji mnoho času, většina z nich nevyrůstá v králíkárnách, ale ve výbězích, kde mají možnost dostatečného pohybu a proběhnutí se (což je ale zároveň náročnější na čištění, stelivo...), v podstatě všechny králíky včetně mladých mám nějakým způsobem méně či více ochočené, všem se při krmení věnuji, hladím je, atd, chovné samice připouštím taky málo (standardně jeden vrh ročně, někdy dva, s dostatečným rozestupem na odpočinek), aby měly klid a stihly se zotavit, starší z nich ještě většinou nějakou dobu "naprázdno" krmím, než se odhodlám je nakonec dát na porážku a než se s nimi dokáži nějak rozloučit - to jsou všechno pochopitelně náklady navíc. A tak by se dalo pokračovat...

Nejsem vyloženě v situaci, že bych musel králíky vždycky prodávat, i když by je nikdo nechtěl, tak je nějakým způsobem dříve nebo později zužitkuju sám.

Nikoho k nákupu králíka nenutím, je to čistě svobodná volba každého. Kdo chce levnější maso, může si koupit kuřecí či jiné. I nabídka králičího masa je v obchodech dostupná a celkem často za přijatelnější cenu, například v Albertu, Lidlu, Penny Marketu...

Tam pochopitelně může být králík levnější, neboť je možné dosahovat úspor z rozsahu, a navíc tam rozhodně není volen takový ten lidský přístup. To obojí samozřejmě cenu králíka místního chovatele prodražuje, je to však přirozené, ačkoli se pak lidi mohou podivovat nad tím, proč králík vypěstovaný blízko jejich bydliště je tak drahý, když králík z Lidlu (který standardně není český, ale je dovážen ze Španělska) je o tolik korun levnější.

Osobně cílím na zákazníky, kteří si uvědomují, co všechno za chovem králíků stojí (to jsem tu ještě nezmiňoval různé ztráty a nezdary chovu a že je to celkově vždy taková sázka do loterie...), dokáží ocenit i další cíle chovatele, to, že zvířata žijí v klidu, a zároveň cílím na lidi, kteří si králíka chtějí opravdu vychutnat, berou ho jako něco výjimečnějšího, ne jako něco, co jí každý den. Tím více si toho alespoň pak váží.

Kdybych spočítal skutečné a celkové náklady, tak by možná i těch 500 korun za kus králíka bylo málo. I když je mi jasné, že to by už asi skoro nikdo nekoupil, takže i v té ceně volím trochu kompromis. Ale moji králící opravdu nejsou v ničem ošizeni. Prioritně ke každému přistupuji tak, jako by měl skončit na mém talíři, protože nikdy nevím, jak to nakonec se všemi bude, jestli je upotřebím sám s rodinou, nebo půjdou na prodej. Tudíž nic špatného samozřejmě nemají.

      
host - 96.58 (?), 24.7.2017 12:29
Děkuji moc za pěkný příspěvek. Můj osobníni názor je ten, že za 230 Kč/kilo bych si králíka, byť domácího, nekoupila.
         
host - 240.228 (?), 24.7.2017 13:30

U nás na vesnici, prodávají za 130Kč kilo. Tady lidi tyto neberou jako bio králíky(páč je možná chovatel také krmí granulema) ale si prostě řeknou: za ty prachy? To už si ho můžu koupit v marketu... A chovatel by neprodal.

            
host - 96.58 (?), 25.7.2017 7:08
Známý tez prodává za 130 Kč/kilo, granulované. My granulemi nekrmíme, jsem proti.
      
host - 195.1 (?), 27.7.2017 20:23

Také jsem dřív prodávala králičí maso, začínala jsem někde na 100 Kč za kg, nyní 140 Kč, pokud vůbec něco prodávám. Ano, jsou nezdary, úhyny, vzniklá škoda, kterou nikdo nezaplatí. O vykonané práci nemluvě, to nikde není vidět. To není na kšeft, to jsou opravdu přebytky. Raději to zužitkujeme sami doma, než prodávat a ještě se cítit snad provinile, že v marketu mají levnější. 

         
host - 157.239 (?), 27.7.2017 21:05

yes-to stejné si myslím, líp bych to nenapsal. SPCH

      
host - 64.14 (?), 14.2.2018 23:32

Dobrý den,

napsal jste to přesně.My choveme králíky bez granulí a bez injekcí proti nemocem.Krmíme jen senem, suchým chlebem, ječmenem nebo ovsem.Napájíme čistou vodou a přidáváme do vody pár kapek octa.Za takové kralíčí maso chci 200 kč, prodávam bez hlavy a játru dávám jako bonus.Nikoho ke koupi nenutím, ale kvalitu si nechám zaplatit.Komu se nelíbí, ať si koupi "chemického králíka",chovaného na granulích.Tak to vidím já.

   
host - 48.194 (?), 31.7.2017 13:45

Králíky chodím kupovat na farmářské trhy. Kilogram stojí okolo cca 200,- Kč. Králík je stažený, vykuchaný, někdy s vnitřnostmi, někdy bez. Váha cca 1,5 - 1,8 kg.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika