Mrtvý králíček
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 6.7.2017 23:29
Tak zvyknout se údajně dá i na hrozící šibenici-když není na výběr. Jsou králíci, kteří Vás budou už na dálku vítat veselým poskakováním, panáčkováním-moc si nefanděte-mají hlad a žízeň, jiní budou VŽDY jako šílení běhat doslova i po stropě a budou si lámat nohy, páteř a hlavu v jeslích. Další Vám budou připadat, že jsou v poho, ale budou spíš apatičtí, rezignovaní, stres je bude užírat vnitřně. Ten Vámi předvedený způsob chovu není ojedinělý, lze ho bez pardonu srovnat se způsobem držení nosnic či kožešinových zvířat v klecích. Takoví tvorové jsou degradovaní na přechodně živé stroje, kteří na rozdíl od mašin cítí, jak to říct slušně-velkou, stálou nepohodu, smrt je pro ně pravděpodobně vysvobozením z pekla. Nechci se v žádném případě dotknout Vašich citů, ani pošpinit vzpomínku na životní styl předků, ale zkuste si připomenout, s jakým problémem jste do diskuse vstoupili-kolik už bylo těch zmařených životů? A to byly teprve na startovní čáře, stejná, ale finančně bolestivější bývá ztráta králíků, kteří hynou na M+M jako na sviňu ve věku, kdy si říkáte, že si z nich za pár dní uděláte nějakou chutnou krmi-prdlačky, půjdou pod drn, nebo do kafky... Taky úhyn po porodu vyčerpané, před dlouhou dobou očkované, nebo -ještě hůře nikdy nenaočkované maminy ssebou stáhne i všechna mláďata! No nic, konec strašení, Vám i Vašim chlupáčům přeji jen to dobré, SPCH.
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 7.7.2017 6:55
Tak ona má každá mince dvě strany.Nebudu tady kázat, že očkovat králíky je správné, když to nedodržují ani u lidí.Nebudu plakat že má králíček málo místa, když se mi to nezdá.Stísněný a stresovaný si připadám já, když jsem někde na sídlišti v paneláku.Při tom tam lidi odžijí celý dlouhý život.Taky mě sresuje pohled na uvázaného psa a jeho prázdnou misku bez vody.Zkušenost, že přijde majitel o všechno při případném M+M?Tak to nemusí vůbec nastat.Naopak, i očkovaní králíci můžou vychcípat na mor.Je to taková loterie.
Obdivuju odvahu, krmit zeleným a chlebem.To já si nemůžu dovolit.Ne že bych ho neměl, ale vždy nastala nějaká komplikace.Ano, granule jsou drahé, skoro 3x dražší než ječmen, přesto mladým ječmen moc nedávám.Naučil jsem se, neplakat.Co ti koňáci? Kolik zaplatí a jaký je užitek?Lidi prý dají do tabáku 9x víc jak do vzdělání.No nic.konec přednášky.Až vám to po chlebu nebo zeleném onemocní, po moru pojde, tak toho buď necháte, nebo změníte technologii.To je přeci normální postup.
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 7.7.2017 20:22
Prevence je levnější, než léčba-v případě M+M téměř bez šance na úspěch! A navíc, přeživší tvor se nechtíc stává přenašečem. Zkazky o úhynu po naočkování šíří většinou ti, kteří dlouho váhali, a teprve až jim chcíplo pár prvních kousků se skřípěním zubů honem zavolali veterináře, kterému na smrt příbuzných přísahali, že v jejich chovu je vše ok. Jenže nástup imunity nenastane okamžitě po naočkování, chudák zvěrolékař je po následných úhynech-nesouvisejících s jeho prací pomlouván... Krmení zeleným je prima-pokud je pestřejší než jetelina a neobsahuje jedovaté bejlí, není zapařené, potřísněné postřiky, exkrementy... Obsahuje to, co se jinak-při krmení suchým krmením musí dodávat ve formě doplňků, snižuje potřebu-spotřebu vody. Přídavek k základnímu jádru-dobře-natvrdo usušené pečivo není na závadu, jen je dobré to s ním nepřehánět, naučit se podávat přiměřeně velké-malé množství, všechny nezkonzumované zbytky včas z kotce odstraňovat. Na fotce lze vidět asi ne zcela zralé kukuřičné klasy-i z nich se mohou králíci zdut-nafouknout a skapat! I zralé bývají zrádné-námel! Je to často o tom najít už výše zmíněnou přiměřenost. No, ne nadarmo se říká, že králík je drahé maso, ale pokud se vydaří, tak pokrm z něj je mana nebeská. SPCH
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.173 (?), 6.7.2017 21:19
Zapomněl jsem výš napsat, že k hlodání jsou větvičky výborné, alorát dávám jim pouze větve ovocných dřevin. Nejideálnější asi jabloň, ale jakákoliv podobná dřevina bude nezávadná.
M.
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 10.7.2017 18:43
Zatím úspěšně přežívají/žijí všichni králíčci 7+1. U samice těch 7 jsme si všimli, že v těchto horkach, jak jsou po kotci volně (chladí se), tak priskakuji k samici na pití, ta však odskakuje, proč?
Dali byste toho sirotka k těm 7 nebo rychleji poroste (bude mít pro sebe více mléka?)
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 10.7.2017 20:11
Aby ji místo 7mi trpajzlíků nahánělo 8?! Neriskujte! Ale máte-li funkčního samce-byla o něm zmíňka, tak tu jednuškovou zkuste připustit, pokud se cca za měsíc okotí, tak ten sólista už bude dost velký, že by se mohl bez obav odstavit, nebo může zůstat a sloužit maloškům jako živý termofor, navíc dávka mleziva by mu ještě posílila imunitu. Že máma těch vícerčat před nimi během dne prchá nemusí ještě znamenat, že je cosi špatně, hlavní je noční sosání, je nutné, aby ONA měla co jí náleží. A taky není vyloučeno, že se jim více věnuje, když si je jistá, že na ni-ně nikdo neciví! Máte-li možnost instalace kamery, tak ji použijte-můžete se dozvědět věci jinak nevídané. SPCH
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 20.7.2017 6:41
Mohu 14 dní staré prvky na chvíli vypustit na trávník na zrani tragicky? Už jsou mimo hnízdo a sem tam něco skupinou ze samicine stravy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 20.7.2017 6:43
Omlouvám se za překlepy.
Prcky, travicky...
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.29 (?), 20.7.2017 17:36
A dáváme-li králíkům/samicím zbytky ze zahrady - hrachovisko, slupky melounu, okurek, cukety, kedlubny, nať z mrkve, květák, kukuřici, zelený jetel, jak zabránit, aby to mladí nezrali tedy? V jeslích je vždy po celý den seno.
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 21.7.2017 0:09
Třeba se vám to bude zdát nesmyslné, ale já jsem do kotců nainstaloval na zadní stěnu vodorovně prkno, většinou tak 40-50x15-20cm, takový balkónek, aby si na něj mohla samice vyskočit a zároveň i pod něj i zalézt. Pod si většinou dělá hnízdo, nahoru pak skáče, když už jí mláďata moc obtěžují. Má tam klid, dokud se nenaučí vyskočit za ní. No a tam taky dám samici zelené, které není určeno pro mláďata, samozřejmě s mírou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|