Krmítka - zásobníky na obilie

host - 202.18 (?)
1.1.2014 12:30

jak na úplně blbé králíky vyzrát?...Tak to jste na ně teda vyzrál!!!..bože kde se takový chovatelé berou..Primitivní způsob krmení slepic to jo!!,ale aut. krmítko pro králici vymyslet je nad síly mozečku

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 84.120 (?), 23.11.2013 19:00, zobrazeno: 12900x

Rozmýšľam nad tým, ako nahradiť kameninové misky na obilie... jednak z toho králici strašne vyhŕňajú, jednak si do toho kľudne nabobkujú a načúrajú... Na dvierka však zásobník zavesiť nemôžem, tam sú fľaše s vodou. Bočné steny kotercov sú obsadené jasličkami na seno, na zadnú stenu dávať je to nezmysel hlavne z hľadiska manipulácie, zostáva len predná stena z vnútornej strany. Ako hlavný problém vidí plnenie, pretože ak to zavesím nejakých 10-15cm nad podlahu, už sa zvrchu do zásobníka asi nejakým hrnčekom nedostanem a okrem toho sa bojím, že ak nechám vrch otvorený bez dekla, nejaký aktívny blbec tam cez medzeru vlezie a bude mať problém vyliezť... Máte niekto nejaké praktické riešenie, skúsenosti, najlepšie pridať foto? Ďakujem.

host - 117.5 (?), 31.12.2013 22:10

Ahoj.

Toto je skutečný problém a i mě mrzí, že nikdo žádnou radu nemá. A nebo jsou všichni lakomí se podělit o své finty, jak na úplně blbé králíky vyzrát?

Já jednu, asi hloupou, radu mám, možná mě nějaký estét odsoudí. Když vykydáme od králíků hnůj, tak v něm vrabci z celé vsi něco usilovně hledají.  Krmí se tím vyházeným zrním. Mají ale smůlu, neumějí hrabat.

A tak nyní jde hnůj nejdřív ke slepicím a až po týdnu na kompost (hnojniště). Když to počurané zrní můžou vrabci, usoudil jsem, že slepicím to taky střevo neprovrtá. A funguje to.

host - 202.18 (?), 1.1.2014 12:30

jak na úplně blbé králíky vyzrát?...Tak to jste na ně teda vyzrál!!!..bože kde se takový chovatelé berou..Primitivní způsob krmení slepic to jo!!,ale aut. krmítko pro králici vymyslet je nad síly mozečku

host - 167.132 (?), 4.1.2014 2:32

králíkům dáváme zrní tolik, kolik stačí sežrat za pár sekund nebo minut, tak malá hrstička, pak jsou tlustí a na to stačí miska... chachle, jinak díky za srdce rvoucí příspěvek odsuzující chovatele... prostě někdo nemá buňky na zlepšováky, no a z vlastní hlavy to nemáte, tohle se vyrábí i pro chovatele...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz