Králíčkům vinné listy

host - 34.163 (?)
1.7.2016 22:24

pokud nestříkáte jedama proti nemocem révy, proč ne, králíkům chutnají

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 223.253 (?), 16.6.2015 14:53, zobrazeno: 21812x

Když mi dorůstá rychle můj keř vinné révy, něco listů otrhám. Mohu je krmit svým králíčkům?

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 16.6.2015 20:28

No, zajímavá otázka... i když révu stříháme ve velkém, nikdy mě napadlo, že bych jí králíkům dala a tak jsem pátrala po internetu a jediné co jsem vyčetla je, že je možné jim ji dávat a někteří králíci ji baští rádi... Hm, takže nic moc.

Já, tedy my, králíkům "na přilepšenou" dáváme ze zahrádky, zrovna v tomhle období, nejvíc celé ředkvičky, sem tam mladou mrkvičku jinak kedlubny, řapíkatý celer, byliny jako šalvěj, meduňku, hluchavky atd., mimo sezónu jim kupujeme jablka a karotku.

Hmm, ty listy révy dál dávat nebudeme. Je toho dost i bez nich a nějak mi to připadá divné (to asi není logické, ale přesto mi to tak připadá).

host - 150.101 (?), 9.7.2015 21:10

A to naší králíci vinnou révu baští jen se za nímy práší.Ale jen v malém množství.

host - 10.2 (?), 29.6.2016 11:13

Králíkům se moho dávat listy a celé větve ovocných dřevin - například větve jabloně, hrušně, lískové větve. Z větví a listů získávají minerální látky. Okusováním větví si přirozeně brousí zuby. Osobně krmím hlavně lískové větve a když ořezávám na podzim jabloně, tak jabloňové. S podravem Eva Mrázová

host - 34.163 (?), 1.7.2016 22:24

pokud nestříkáte jedama proti nemocem révy, proč ne, králíkům chutnají

host - 128.154 (?), 22.11.2016 11:34
Já dávám králíkům všechno co naroste na zahradě, ale v malém množství. Sami vám řeknou, co jim chutná. Mají rádi všechny byliny, větvičky hlavně z jabloní, vrby, Trošku ovsa, ječmene, buríny, čistou vodu v zimě špetku soli v létě kapku octa. Pokud je venkovní králíkárna v mrazech na dvířka jutový pytel. Při kydání vysypu kotec vápnem (celý pytel v OBI asi 120,-Kč).Jakmile začne čerstvá tráva, pochutnávají si na ní, jen dám pozor, aby tam nebyl slimák. Vinné listy sem tam také dám, hlavně mají rádi šalvěj a řeřichu, všechny listy od kedlubnu, mrkve, zelí, kdoluli, ale nic nepřehánět. A hlavně je mám ráda, při krmení čekají na pohlazení a milé slovo. Při zabíjení odcházím a nesmím vědět který je který králík, trošku s tím mám stejně problém a říkáme si, že k obědu bude "kuře" ze Supermarketu.Připouštím od poloviny prosince, ledňáci nejpozději březňáci se mi zdají nejlepší. Někdy je honička s vodou, aby měla samice před porodem v dostatečném množství a když mrzne musí se často měnit. Někdy taky nechtějí, tak je nechám týden a pak zase zkusím na dva skoky jako to dělala babička.Neočkuji, jsou zdraví asi po těch bylinách a větvičkách.

host - 157.239 (?), 23.11.2016 12:25

Smrt králíka je rovna smrti kuřete, jen smrt neočkovaného králíka je umocněna hloupostí chovatelecrying...SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz