Králíci z dvou vrhů do společného kotce?

host - 157.239 (?)
20.8.2017 21:23

Milý Pavle, z Vašeho dotazu jsem vytušil, že s chovem začínáte. Proto se na Vás nedokážu zlobit, pokusím se Vám poraditblush. Buď fofrem zajistíte odpovídající další kotce, nebo jděte od toho! Vážená p.Veselka Vám dala tip, já se připojím v podobném smyslu s tím, že lze sehnat či vyrobit provizorní, nebo dokonce trvanlivější ubytování zcela zdarma, nebo za méně-jen chtít. Starší skupina Vašich králíků už má být zkožkovaná-alespoň samečci, se kterými se nepočítá do dalšího chovu, samičky zčásti také-např. ty, které mají pro Vás v živém stavu min. hodnotu... S tím kousáním je to pravda-pokud nevěříte, zkuste si třeba na své drahokamycheeky na chvíli nasadit kolíky na prádlo nebo dámský vlasový skřipecfrowncrying!! SPCH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 102.20 (?), 18.8.2017 15:19, zobrazeno: 8504x

Prosím o radu, mám 2 vrhy v rozmezí cca 3 měsíců. Nemám dostatek kotců. Je možné dát po roztřídění na samce a samice do jednouho kotce z obou těchto vrhů? To znamená samce dohromady a samice dohromady? Nevím, jak se budou starší chovat k těm menším. Má, prosím, někdo s tímto zkušenosti?

děkuji za radu

Pavel

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 119.247 (?), 18.8.2017 17:39

Společný kotec není dobrý nápad. Je mezi nimi velký věkový rozdíl a kotce nejsou dost velké, aby mohl každý králík mít své soukromí a nenapadali se.

Kdysi mi tu psal myslím, že S.P.Ch. o tom, že například mladí dospělejší samci si ukusují kulky apod..

Osobně nemám problém, když jsou králíci stejného pohlaví a různého věku spolu, pokud jsou např. puštěni na zahradě, v místnosti apod., tam s tím není problém, protože je tam dost prostoru a každý si může před jiným schovat, odejít, ale kotec bych rozhodně neriskovala.

Když mám problém s kotci, je jich málo, používám pro další králíky nebo karanténu normální velké klece, samozřejmě umístěné na chráněném místě, chodba, veranda apod.. Dají se koupit pěkné a pevné 100-120cm kolem 800,-.

host - 157.239 (?), 20.8.2017 21:23

Milý Pavle, z Vašeho dotazu jsem vytušil, že s chovem začínáte. Proto se na Vás nedokážu zlobit, pokusím se Vám poraditblush. Buď fofrem zajistíte odpovídající další kotce, nebo jděte od toho! Vážená p.Veselka Vám dala tip, já se připojím v podobném smyslu s tím, že lze sehnat či vyrobit provizorní, nebo dokonce trvanlivější ubytování zcela zdarma, nebo za méně-jen chtít. Starší skupina Vašich králíků už má být zkožkovaná-alespoň samečci, se kterými se nepočítá do dalšího chovu, samičky zčásti také-např. ty, které mají pro Vás v živém stavu min. hodnotu... S tím kousáním je to pravda-pokud nevěříte, zkuste si třeba na své drahokamycheeky na chvíli nasadit kolíky na prádlo nebo dámský vlasový skřipecfrowncrying!! SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz