Kozí mečení

host - 78.74 (?)
3.9.2014 12:27

mám to podobné, ale mám jedn jednu kozenku :) je moc šikovná, chodí semnou na procházky a kdysi jsem měla úplně stejný problém. vždy když jsem odešla tak mečela jak o život! :/ ale teď jsem jí vždycky při odchodu dala trošku ovsa a mlčela :) zkuste to též. :)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 54.91 (?), 11.7.2011 8:12, zobrazeno: 23831x

mam trosku problem s nadmernym meceni koz, stari 6 mesicu, kozel a koza.denne dostavaj 1/2 kyble jecneho srotu, seno maj trvale, ale moc ho nezerou, denne chodime spolu na vychazku, kde se spasaj vojtezku, jeste dostavaj vojtezku na vecer do krmelnce. vodu denne cistou. maj vyhled do dvorku se slepicemi.

jakmile se ovsem nekde neco sustne, nekdo projde do baraku, projede auto, zacnou mecet jako by jim slo o zivot a vydrzi jim to dost dlouho.. jak je to odnaucit? chapu, ze si musej povidat, ale jinym tohle kozy nedelaj. dekuji

host - 252.194 (?), 11.7.2011 23:09

Tak asi se trochu nudí, koza většinu dne tráví pastvou a přežvykováním, jenže vy je na pastvě patrně nemáte a pokud jsou to 6-ti měsíční kůzlata a dostávají takové množství šrotu, tak energie na mečení jim rozhodně nechybí. Nevím jak velký máte kýbl, ale je to nejspíš moc.

My tento problém s mečením nemáme, tak třeba bude moudřejší někdo jiný...

host - 32.96 (?), 24.8.2011 13:20

pokud chodíte s kozama na procházku tak vás považují za členy stáda, tudíž se vás snaží dovolat.  řešení je buď výběh, nebo nechat kozy zavřené, je tu kruté ale jinak klid nebude.

host - 78.74 (?), 3.9.2014 12:27

mám to podobné, ale mám jedn jednu kozenku :) je moc šikovná, chodí semnou na procházky a kdysi jsem měla úplně stejný problém. vždy když jsem odešla tak mečela jak o život! :/ ale teď jsem jí vždycky při odchodu dala trošku ovsa a mlčela :) zkuste to též. :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz