Přišla k nám kočka - co s ní?
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.1 (?) 23.9.2012 8:10, zobrazeno: 58113x
Zdravím, nedávno k nám přišla zatoulaná kočka bezdomovec, zželelo se nám ji a dali jí najíst.Od té doby má na terase krabici a dostává aspoň něco ráno a večer.Řekli jsme si, že jestli u nás zůstane, necháme jí odčervit, naočkovat a vykastrovat-je to kočka a kolem jsou jen kocouři.Prosím poraďte, co taková kočka sežere, jestli jí kastrace bude více držet doma, jestli někdy uteče, jestli jí na zimu bude stačit zateplená bouda na nevětrném míste, kolikrát kočka hárá atd. Je moc pěkná, přítulná, hodně mazlivá, ale máme dítě, tak nechcem aby něco chytlo atd.Myslíte, že když jí budeme krmit, že přestane lovit? Nebo bude lovit, ale nebude kořist žrát?
Děkuji za odpověď.Hana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.17 (?), 23.9.2012 13:23
Kočku v každém případě dejte kastrovat, protože se mrouská tuším každé tři měsíce a ten cirkus kolem nechtějte slyšet o nechtěných koťatech nemluvě. Kočce můžete kupovat kočičí granule a přilepšovat kapsičkou či syrovým masem (kuřecím a hovězím) Kočka neloví z hladu (krom těch, co by jinak opravdu hlady pošly) a krmení kočky její lov neovlivní. Sama mám dvě britské papírové kočky (tedy kočku a kocoura) oba kastrovaní. Kočka loví jak blázen, občas myš či ptáčka sežere, občas jen část, jindy nechá ležet. Jestli je nažraná či ne bych to neviděla, jelikož rozhodně nehladoví Kocour něco uloví jen vyjímečně. Kočku bych zavezla prohlédnout na veterinu, zda je zdravá, naočkovat a odčervit. Zateplená bouda by měla stačit, ale jsem se s tím nesetkala, většinou mají lidi venkovní kočky někde v kůlně. Naše jsou v létě v zimě venku, s možností přespání v zahradním domku či přístupem do domu. Boudička podobná jako pro psa, zateplená s předsíňkou a lítačkama pro kočku, si myslím bude dostačujícíKastrovaná kočka (i kocour) se drží většinou doma či jen v blízkém okolí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.1 (?), 25.9.2012 15:30
No tak kočička se u nás už ubytovala, spí u nás na terase a když jsme venku, hraje si s námi, během dne se courá po loukách a loví..je moc šikovná, řekli jsmesi, že teď už od nás snad neodejde... takže pojede na veterinu.Prohlížela jsem jí srst a nevšimla jsem si žádného zablešení, není ani nijak sešlá, jen hubená, ale čistá pěkná a vypadá i zdravá-zuby má pěkné, z očí jí neteče, uši má taky čisté. Kastrovat jí určo necháme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.1 (?), 6.12.2012 1:56
tak po delší době našeho nového nájemníka jsme si i přes očkování u veterináře všimli, že má kočka tasemnici. Našla jsem jí články na zadku.Koupili jsme tabletu-1tbl na 4kg. přestože má kočka 2,5 kg dali jsme jí 1/2 tbl a za 14 dní zopakujeme.Bude to stačit? Bojím se, že i tak bude tasemnici pořád mít- nerada bych, abysme to chytli i my. Docela mě ale překvapuje, že veterinář, který ji měl očkovat a odčervit jí jen píchl injekci, tabletu žádnou nedal, ale nechal si vše draze zaplatit.
Tak co myslíte s tou tasemnicí? Je dostačující takto žijící kočku co 3 měsíce odčervovat? Není to často?
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.170 (?), 6.12.2012 11:56
A není lepší se zeptat veterináře?
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.4 (?), 6.12.2012 12:33
Nezlobte se na mě, že budu dost hrubý, ale pokud mě přijde do baráku cizí kočka, tak vezmu klacek a jdu po ni. Začal jsem mít před pár roky problémy, tak lítám po doktorech. Jeden doktor se mě zeptal, jestli chovám zvířata a jestli jsou v okolí volně pobíhající kočky. Tak mě upozornil na to, že ty problémy mohou být z nich. Mám králíky a psa. Věčně vyháním kočky ze sena, močí tam, vavádějí mladé a co je horší, zatáhnou mě tam chycený a mrtví zvířata. Zatáhnou Vám tam jakoukoli nemoc a pak se budete divit, proč máte to, či ono. Pokud si vezmete kočku z útulku, tak si myslím, že je odčervená a byla v karanténě. Proti takové nic nemám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.182 (?), 6.12.2012 14:52
Pokud se pohybuje venku, tak odčervování po třech měsících, dělám to také tak. Poprvé, jak uvádíte, po 14 dnech zopakovat. Používám Drontal.
K nákaze člověka by tento musel vajíčka parazita pozřít. Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.4 (?), 6.12.2012 15:57
Myslel jsem to, že to musíte udělat pořádně, ale stejně přenáší nejen střevní parazity.
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.17 (?), 6.12.2012 23:58
Veterinář odčervuje i injekcí, respective - injekce na některé choroby působí i jako odčervovadlo. To, co jste viděla je s velkou pravděpodobností škrkavka. Ty může kočka chytit opětovně - proto se venkovní kočky odčervují jak píše Lída - čtvrtletně. Kočky trpí na různé choroby, ale rozhodně je nepřenáší na člověka. Pán, co se tady třepe odporem, co všechno může chytit od kočky, se nepozastavuje nad tím, co by tak mohl chytit od psa, či těch králíků? Nic, neboť každé zvíře má své choroby. Jiné je to u parazitů: může na vás taky přelézt blecha, klíště... ale to všechno chytíte i vy sama, netřeba to dramatizovat
Sama mám doma kočky britské s PP, ovšem s možností venkovního výběhu, kočka chytá myši pravidelně, sem tam bohužel i ptáčka, i malého zajíce a i když je taky pravidelně odčervovaná, škrkavky řešíme poměrně často. Když zjistím, dám tabletu, i když je to třeba častěji, než za toho čtvrt roku...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|