Kočka a mléko?

host - 241.177 (?)
7.1.2019 23:06

Kočce rozhodně mléko nedávejte. Raději ji kupte kvalitní granule a maso. Tím ji uděláte nejenom radost, ale hlavně je to dobré pro její zdraví.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 233.88 (?), 20.10.2016 16:24

Děkuji paní Veselce10 za podrobnější popis ošetřování nevyléčitelného stavu kočky. Myslel jsem, že kočičí rýma bude asi dost rozšířenou nemocí a že snad už bude ověřena nějaká nová vakcína, anebo kombinace různých léčiv jak to řešit. Běžnou venkovní hygienu kolem očí a nosu jsem se snažil u kočky denně dodržovat, ale bez zlepšení. Kočka totiž přišla v takto zuboženém stavu asi před 2 roky a už u nás zůstala, jakoby instinktívně cítila, že nebude odkopnuta, je oddaná a vděčná. Své místo má ve sklepě na kotli ústředního topení, no uvidíme jak to bude dál.

host - 240.228 (?), 21.10.2016 14:54

Proti kočičí rýmě se běžně vakcinuje, když dáte kočce kombinovanou vakcínu, tak v ní je. Nevím jak je to s kočkama, které si už touto nemocí prošly. Já je mám očkované od koťat, jsou to kočky s PP.

host - 241.177 (?), 7.1.2019 23:06

Kočce rozhodně mléko nedávejte. Raději ji kupte kvalitní granule a maso. Tím ji uděláte nejenom radost, ale hlavně je to dobré pro její zdraví.

host - 148.5 (?), 8.1.2019 12:39

Všechny naše kočky pily odjakživa mléko a měly ho rády. Moje současné kočky už lížou jen smetanu, o mléko zájem není. Jestli to ovšem nebude spíše kvalitou mlékano Proč by kočky neměli pít mléko? Asi stejně, jako by ho neměli pít lidéwink a psi by neměli žrát syrové a kosti. Nevěřte zase všem bludům, co si vymýšlejí nejspíš výrobci granulíwink

host - 70.168 (?), 10.1.2019 17:51

Proč by kočky neměly pít mléko máte vysvětleno nahoře, většina z nich nemá enzymy, potřebné ke štěpení laktózy, což se projevuje stálým průjmem. Výrobci granulí s tím nemají nic společného. Ale ani tomu zbytku koček mléko po výživové stránce nic nepřináší. Něco jiného je jogurt, zakysaná smetana, tvaroh a podobně. Kočkám se mléko na vsi dávalo, protože bylo na rozdíl od masa téměř v každém stavení k dispozici, třeba kozí. Průjmy nikdo neřešil, případně je považoval za normální. Takže pověra je spíš to, že pro kočku je mléko to pravé. 

host - 148.5 (?), 10.1.2019 20:51

No s výrobci granulí to má, ony se vyrábějí i kočičí mléka. Zkoušela jsem jim je také kdysi kupovat, nepila je ani jedna. A enzymy? Tuhle písničku si můžete vyslechnout i u výživy lidí. Ani jedna z mých koček průjem nemá, klidně vám bobek vyfotímwink Jogurt a zakysanku jsem zkoušela, to ani náhodou(i by mne to překvapilo, vždyť je to kyselécheekynechce to ani pes)

host - 157.239 (?), 13.1.2019 11:24

Pro zdraví živých tvorů je lepší si střívka občas pročistit, než trpět zácpouwink. Jako ve všem je to o míře. Je asi dobře krmit tím nej, ale taky občas dávku obměnit, vyzkoušet jiné-třeba jen pro případ, kdyby to obvyklé z různých důvodů náhle nebylo. SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz