Kniha o zahradničení
|
|
|
|
|
|
|
|
aurecon - (22) - 186.139 (?), 19.6.2010 16:25, zobrazeno: 19043x
Dobrý den,
jelikož jsem čerstvá milovnice rostlin a celkově zahrady, ale skoro vůbec tomu nerozumím, tak bych si chtěla koupit nějakou pěknou knížku, kde by bylo vlastně všechno.
Od květin, různých rostlin, keřů, ovocných stromů a jejich roubování atd. až po mulčování apod.
Víte o nějaké? Do knihkupectví se nedostanu, takže si ji musím objednat po internetu a nechci koupit zajíce v pytli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurecon - (22) - 186.139 (?), 19.6.2010 20:52
Díky za radu. Ještě mám na výběr, co mi padlo do oka, tyto čtyři knihy.
Zahradník - Praktický rádce pro začátečníky i rozené zahrádkáře- 480 str., 258,-
Moje zahrada - Praktické rad 280 str., 295,- Kč
Naučte se zahradničit - Kompletní průvodce pro zahrádkáře 272 str., 295,- Kč
Zahrada od A do Z - 7. Vydání – 479 str., 365,- Kč
Má někdo zkušenosti s těmito knihami? U některých píšou takovou omáčku kolem, ale ne to, co opravdu obsahují. Máte je doma (aspoň nějakou) a jsou dobré?
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 19.6.2010 22:22
Dobrý večer, z uvedených znám jen Zahrada od A do Z, není špatná. Já bych si vybrala (mám je a taky spoustu dalších) R. Šrot - 1000 dobrých rad zahrádkářům, případně F. Bo(přehláskované)hming, S.Peleška - 2000 rad pro zahrádkáře. Elena
|
|
|
|
|
|
|
víítek - Zlatý Zahrádkář (573) - 6.15 (?), 19.6.2010 23:34
Ten Bohming je OK. Je to psáno po měsících, takže když nevíte co na zahradě dělat, otevřete knihu a vždy něco najdete.
Do jedné knihy se ale všechno nevejde. Pokud máte čerstvě zahradu, doporučil bych vám jako první věc nastudovat si něco o uspořádání zahrad (Hurych, Brooks, Mareček aj.)
Jestli tíhnete spíš k přírodním zahradám tak musíte koukat zase po jiných autorech.
Také není špatné si předplatit nějaký časopis. Třeba Zahrádkář.
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.216 (?), 19.6.2010 23:59
Dobrá kniha je R.ˇSrot, Rok v naší zahradě
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurecon - (22) - 186.139 (?), 20.6.2010 11:54
Děkuju, mrknu se na ty tipy, co jste mi dali. Zahradu už máme právě dost starou (ještě od rodičů, ale oni se vůbec o ni nestarají, takže vypadá strašně). Já jsem si letos založila mou zahrádku s květinami (trvalky), příští rok se chystám na založení skalky a jinak máme na zahradě docela dost stromků, ale skoro vůbec neplodí. Máme tam jablka, hrušky, višni, blumy atd.
No tak aby v té knize bylo, jak se starat i o ty ovocné.
Vypadá to, že když si objednám jakoukoliv z vaších tipů nebo z těch mých, co jsem našla, tak asi nebudu zklamaná.
Taky by mě potěšilo, kdyby v té knize bylo, jak se třeba pěstuji meruňky z pecky apod.
Dnes se rozhodnu, kterou z nich si objednám a doufám, že se trefím do správné, která mi bude vyhovovat :-)
|
|
|
|
|
|
|
kudrlinka - (18) - 73.252 (?), 21.6.2010 12:38
Dobrý den, poraďte, prosím, i nějakou dobrou knihu o pěstování ve skleníku. Děkuji I.
|
|
|
|
|
|
|
aurecon - (22) - 186.139 (?), 23.6.2010 14:15
Nakonec jsem si objednala knihu 2000 rad... po netu, ale dnes jsem ji nečekaně viděla naživo, a jako fakt nic moc. Není vůbec barevná. Je to spíš fakt formou otázek a odpovědí, takže není ani přehledná. Takže pokud mi přijde, tak ji prodám.
Zato tam byla i knížka Rok v naší zahradě a je perfektní. Spoustu obrázků, vše pěkně vysvětleno, no prostě jsem z ní nadšená :-) Stála mě 350,-.
Takže to píšu jen proto, kdo se další bude rozhodovat koupit knížku o zahradničení.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|