Kniha o zahrade
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 160.85 (?), 18.1.2010 18:54, zobrazeno: 18620x
Dobry den, chtela bych si koupit knihu o zahrade.Mam predstavu hlavne ukazky a rady pro okrasnou zahradu.Jak treba do vetsiho ostruvku seskupit jehlicnany male, velke,kere, travy a tak dale.Mam trochu predstavu, ale na obrazku by to bylo lepsi.
|
|
|
|
|
|
|
panidana - (29) - 96.2 (?), 18.1.2010 21:16
Dobrý den, ono je v tom těžko radit, knih o zahradě vychází tolik a každému se líbí něco jiného... Asi bych vám poradila zajít do nějakého velkého knihkupectví a prohlížet a vybírat a prohlížet a vybírat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 18.1.2010 22:20
Nebo taky antikvariát, je-li poblíž, dají se tam pořídit i nové za slušnou cenu. Elena
|
|
|
|
|
|
|
host - 255.14 (?), 19.1.2010 8:02
možno by bolo lepšie kúpiť si niekoľko kníh, nikdy vám nebude stačiť len jedna... ja to robím tak, že ked sa mi niečo páči, nejaká fotka na nete, v knihe, napr. zoskupenie rastlín, tak si ju čo naj... naštudujem a na to používam rôzne encyklopédie, knihy, google... a potom podľa toho sadím... skúste sa mrknúť na nete záhradnícke firmy a na ich realizácie... tam je kopu inšpirácie... i ked to zakaždým neplatí..
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.21 (?), 1.6.2013 19:26
Potřebovala bych doporučit knihu o zakládání zahrady, návrhy a plány výsadby záhonů, i osázení skalky apod. Je to již delší dobu, co se mi dostala do ruky jedna perfektní kniha (ale v Irsku), s plno obrázky a detailním popisem rostlin, rozdělených podle barev, typů půdy, podnebí atd, bohužel si nepamatuji autora či jméno knihy. Nevíte prosím o nějaké dobré v češtině.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.186 (?), 1.6.2013 20:41
Ohledně tvorby okrasné zahrady také není špatná knížka "Zahradní styly" -Fieke Dresenová, také REBO, ale je ta spíš opravdu o koncepci zahrady, různé styly zahrad a používané triky a fígle. Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.21 (?), 1.6.2013 21:04
Děkuji, koukám na netu, že je ta kniha Zahrada od A do Z v prodeji, v obsahu má opravdu, co bychom potřebovali, nejlépe by bylo zajít do obchodu a prolistovat. V knihovně už jsme si všechno možné vypůjčili. Doma vlastníme docela dost knížek, např. od Brookse - Vše o zahradě, Nová zahrada, Ta 1. zmíněná se mi líbí moc, Encyklopedie pro zahrádkáře 1,2 (pro mě moc odborné), pak mám ráda starší knihu od Čestmíra Bohma - Zahrada a její rostliny. Sháním něco s konkrétními plánky osázení, protože je velmi těžké vybrat správné místo pro určité rostliny, aby se jim dařilo, sladit je, tak aby vše působilo harmonicky... je to věda :-) Na pár let vím, co manželovi i sobě kupovat za dárky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|