Jsou vysáté sviluškami, určitě je máte v teplém bytě.Kaktusy pěstuji již dlouho a na zimu je dávám do chladné místnosti a udržuji bez zálivky od října do dubna.Pokud nepatříte mezi budoucí pěstitele a nemáte podmínky pro pěstování kaktusů, pak se musíte smířit s tím že to pro vás budou jen sezo'nní rostliny které zničí škůdci.Dříve je babičky pěstovaly mezi špaletovými okny a jak jim krásně kvetly.Vašek
Dobrý den, moc prosím o radu. Na kaktusech se mi objevují strupovité skvrny, od ostnů se to rozšiřuje až to pokryje celý kaktus. Žádné škůdce jsem nezpozorovala, ale třeba jsem něco přehlédla či zanedbala. Prosím poraďte mi...
Jsou vysáté sviluškami, určitě je máte v teplém bytě.Kaktusy pěstuji již dlouho a na zimu je dávám do chladné místnosti a udržuji bez zálivky od října do dubna.Pokud nepatříte mezi budoucí pěstitele a nemáte podmínky pro pěstování kaktusů, pak se musíte smířit s tím že to pro vás budou jen sezo'nní rostliny které zničí škůdci.Dříve je babičky pěstovaly mezi špaletovými okny a jak jim krásně kvetly.Vašek
Bydlím v domě a je pravda, že letos se topí více, než dříve. Pokud přežijí, tak je dám příští rok mezi okna (nikdy by mě to nenapadlo). Teď je zkusím něčím pořádně postříkat, abych se těch potvor zbavila. Moc děkuji za pomoc.