Prosím o pár rad k pěstování kaktusů

host - 176.18 (?)
12.2.2011 18:02

1) Hlavně od poloviny září do poloviny května nezalévat!!!

2) Pokud můžete, bylo by dobré dát zespodu pod parapet polystyrénovou desku, aby se květináčky nepřehřívaly.

A teď tak zhruba : kaktusy potřebují zalévat důkladně, ale ve větších intervalech. V období, které jsem uvedla, nezalévat vůbec, je málo světla a vyčouhly by. Pokud se trochu scvrknou, nevadí, po první zálivce se zas nacucají. Zalévat normálně konvičkou zhora odstátou vodou (ne ledovou). Nevím, jestli někdo kaktusy hnojí, já to nikdy nedělala. Mají růst pomalu, aby pletivo jejich "těla" bylo husté a odolné chorobám. Zem potřebují propustnou s příměsí písku nebo drcených cihel. Nesázet hluboko, jinak krček rostliny trpívá vlhkem (dobré je krčku obložit kamínky).           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Mydlan - (37) - 62.39 (?), 12.2.2011 15:54, zobrazeno: 5354x

Dobrý den,

tyhle kytičky se mě moc líbí, tak jsem si poslední dobou pár pořídila a rád bych se zeptal na nějaké rady:

jak často a kolik zalévat?

zalévat shora normálně konvičkou?

bude se jim dařit takto na parapetu, na sluneční straně pod nimi radiátor?

je tam cca 21 stupnů a topíme přes zimu tak 2x denně po třech hodinách

jakým způsobem a často hnojit?

děkuji za rady popř. odkaz kde pročíst vícero informací

host - 176.18 (?), 12.2.2011 18:02

1) Hlavně od poloviny září do poloviny května nezalévat!!!

2) Pokud můžete, bylo by dobré dát zespodu pod parapet polystyrénovou desku, aby se květináčky nepřehřívaly.

A teď tak zhruba : kaktusy potřebují zalévat důkladně, ale ve větších intervalech. V období, které jsem uvedla, nezalévat vůbec, je málo světla a vyčouhly by. Pokud se trochu scvrknou, nevadí, po první zálivce se zas nacucají. Zalévat normálně konvičkou zhora odstátou vodou (ne ledovou). Nevím, jestli někdo kaktusy hnojí, já to nikdy nedělala. Mají růst pomalu, aby pletivo jejich "těla" bylo husté a odolné chorobám. Zem potřebují propustnou s příměsí písku nebo drcených cihel. Nesázet hluboko, jinak krček rostliny trpívá vlhkem (dobré je krčku obložit kamínky).           Lída

host - 176.18 (?), 12.2.2011 18:08

Mm, teď jsem koukla na fotku, tam polystyrén dát nepůjde, ale nevadí, nejsou nad radiátorem. Jen ty krajní šoupněte víc doprostřed, v koutech by měly málo světla. Kaktus potřebuje "vidět co největší část oblohy"... (až na výjimky).  L.

host - 62.39 (?), 12.2.2011 21:22

jejej to jste moc hodná, děkuji za rady, když jsem je domů přinesl, tak jsem je samozřejmě zalil, ale spíš jen tak tam cvrknul trošku vody aby se neřeklo, nechám je tedy do května bez zálivky, ještě bych se zeptal, až ho tady poprvé po zimě na jaře budu zalévat, tak jako pořádně vytopit??? Nalít hodně vody, a počkat až se všecka vcucne? Děkuji za rady

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz