Zelení pavoučci

host - 49.39 (?)
8.6.2011 11:23

Pavouček určitě rostlinám škodit nebude. Prakticky všichni pavouci jsou "masožravci".

Jiná věc by byla, kdyby se jednalo o nějakou svilušku nebo podobného roztoče. To jsou nepříjemní škůdci.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 2.252 (?), 7.6.2011 21:19, zobrazeno: 4588x

Dobrý den, na tůjích a cypřiškách občas najdu zeleného pavoučka. Neví někdo, o co se jedná a jestli nemůže rostlinám uškodit?

host - 49.39 (?), 8.6.2011 11:23

Pavouček určitě rostlinám škodit nebude. Prakticky všichni pavouci jsou "masožravci".

Jiná věc by byla, kdyby se jednalo o nějakou svilušku nebo podobného roztoče. To jsou nepříjemní škůdci.

Josef.

host - 72.86 (?), 8.6.2011 13:13

Ale no tak, pane Josefe! Je to tady sice fórum o rostlinách, ale psát o pavoucích jako o masožravcích je poněkud úsměvné. Co takhle hmyzožravci, to jste nikdy neslyšel? :-)

PS: Pavoukům zdar! Mouchy nemám rád.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 8.6.2011 14:27

Pavouci jsou všichni draví - snad až na jednoho - Baghíru, ale zdaleka nemusejí lovit jen hmyz. Třeba u nás běžný vodouch žere i pulce a ryby. 
   Na pojmu masožraví nevidím nic úsměvného. Jak se říká rostlinám chytajícím hmyz? Masožravé přece.

host - 49.39 (?), 8.6.2011 15:04

Samozřejmě jsem to myslel tak, že se pavouci neživí rostlinami a dal jsem slovo "masožravci" do uvozovek.

Kdybych napsal že pavouci jsou hmyzožravci, pak by se do mne zase opřel někdo jiný, že hmyzožravec je ten "krásný" sametový krteček, rejsek a ježek a bylo by to zase špatně.

S p. Vysloužilem jsme asi zachytili tu samou zprávu o tom, že ne všichni pavouci se živí pouze živočišnou potravou (úpokud se na tu zprávu dobře pamatuji, pak uvedený Bagíra se přiživuje nekterem z květů a žije v Brazílii?).

Ale je vodouch opravdu běžný? Rád bych ho někdy potkal, ještě jsem neměl tu čest se s ním osobně seznámit.

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025