z čeho živý plot

Qackosh - (9)
16.8.2006 14:12
pro zajímavost me velice zaujal živý plot z borovic ale je náročnější na tvarování ale výsledek stojí za to. místo klasického zastřihovani se mladé křehké výhonky oslehavaji proutkem. je potřeba vyčkat přesně na tu pravou chvili. jinak spousta inspirace na živě ploty je v dendrologicke zahradě v průhonicích kde se na ně specializují a k vidění je opravdu mnoho
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host, 30.5.2005 14:01, zobrazeno: 8037x
Plánuji na podzim vysadit živý plot a zvažuji z čeho. Prosím tedy o radu, jedná se o místo slunečné, dosti suché, půda mizerná.
Moc se mi líbí buk, ale ten pomalu roste, potom jsem uvažovala o habru, ten roste poměrně rychle, ale nevím jak snáší sucho, taky by se mi líbily smrky. Plánuje nechat ho dorůst tak do 1,5 m výšky. Poraďte nejvhodnější rostliny. Díky.

host, 9.6.2005 11:44
Vážená
Nejdříve je vhodné si ujasnit, zda chcete mít živý plot stálezelený či opadavý. Potm zda má být jehličnatý či listnatý a potom už je možné vybírat konkrétní rostlinu. A ještě maličkost. Buk lesní rozhodně neroste pomalu. To by nikdy nedorostl do výšky až 30 metrů, které v naší zemi přeci jen dorůstá. Naopak habr je v dospělosti nižší a nikdy výšky dospělého buku nedosahuje.
Úspěch přeje Stanislaw

host - 177.36 (?), 4.8.2006 22:59
Byli jsme na tom minulý rok stejně jako vy, a uvažovali jsme o stejných stromkách jako vy, nakonec jsme skončili u opadavých kvetoucích keřů (tavolníky,weigely, trojpuky, šeříky, pustoryly...) a v žádném případě NELITUJEME. Myslím si dokonce že to je asi nejlepší volba. Je to ale na delší debatu jestli máte zájem dovědětet se o tom více zavolejte mi na tel. 724 658 580.

Qackosh - (9), 16.8.2006 14:12
pro zajímavost me velice zaujal živý plot z borovic ale je náročnější na tvarování ale výsledek stojí za to. místo klasického zastřihovani se mladé křehké výhonky oslehavaji proutkem. je potřeba vyčkat přesně na tu pravou chvili. jinak spousta inspirace na živě ploty je v dendrologicke zahradě v průhonicích kde se na ně specializují a k vidění je opravdu mnoho

host - 131.110 (?), 22.8.2006 7:58
Zdravím,
k nejkrásnějším plotům patří ploty z tisu, poměrně drahé.., podle mě je ideální plot z habru, levný, odolný, hustý. První roky nutno vyvazovat.
Jan Sláma
http://wbgarden.com
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty