Smrk pichlavý v květináči?

host - 32.105 (?)
13.5.2010 11:31

Děkuji za radu.Podobný semenáček jsem si přivezl z Alp.Ted uz je asi 10 let starý, roste v květináči o pruměru cca 25cm, je asi 7Ocm vysoký.Ale netušil jsem čím ho pohnojit.Zvlášť děkuji za zmínku o zalévání.Přes celý rok roste na zahradě u plechové garáže, prakticky bez zelévání i v mrazech.Letos krásně vypučel a tak bych ho ho rád odmněnil lepší péčí.S pozdrem           Ing Jiří Fischer. (z Uval)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 77.31 (?), 30.7.2007 12:59, zobrazeno: 9451x
Dobrý den, minulé vánoce jsme si koupili smrk pichlavý stříbrný v květináči, je asi 160 cm vysoký. Chci se zeptat, co mám takovému stromečku dopřát, aby nám posloužil ještě aspoň jedny vánoce...Plánuju ho přesadit do většího květináče, ale nevím kdy bude nejvhodnější doba a také jaké hnojivo bych mu měla dávat, aby měl dost živin...Máme ho daný v polostínu a myslím, že se mu tam i daří...Ještě by mě zajímalo, jak dlouho je takový stromeček schopen vydržet v květináči...přemýšlela jsem o zakoupení mrazuvzdorného květináče a nechat ho venku stále...díky...

host - 215.1 (?), 30.7.2007 14:32
My máme už asi 8 let normální smrk z lesa v docela malém květináči, aby moc nerostl do výšky. venku je celoročně a daří se mu docela dobře. Jednou Na jaře mu vždycky hodím pár kuliček cereritu a jinak jen zalévám, v létě každý den, protože ve květináči jsou jen samé kořeny a hodně to vysychá.

host - 32.105 (?), 13.5.2010 11:31

Děkuji za radu.Podobný semenáček jsem si přivezl z Alp.Ted uz je asi 10 let starý, roste v květináči o pruměru cca 25cm, je asi 7Ocm vysoký.Ale netušil jsem čím ho pohnojit.Zvlášť děkuji za zmínku o zalévání.Přes celý rok roste na zahradě u plechové garáže, prakticky bez zelévání i v mrazech.Letos krásně vypučel a tak bych ho ho rád odmněnil lepší péčí.S pozdrem           Ing Jiří Fischer. (z Uval)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz