Reznutí tůjí

Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.35 (?)
22.9.2009 18:49

Zdravím, v pohodě, tady nejste ve škole, takže gramatiku tu nehodnotíme, důležité je řešení problému. Tak až budete opět na chalě, zalijte stromky jako to děláváte a pak zkuste jeden oddrnovat /nebo prostě odryjte kus trávy/, uvidíte, zda se voda dostala do hloubky. Píšete, že ta první začala odcházet už koncem min.roku, takže to není zase tak z ničeho nic, ale spíše postupně. Ten postřik doporučují i tady čtenáři - Karate Zeon 5 SC, pokud dodržíte správné ředění dle návodu, stromkům neublížíte, ani když tam ten konkrétní škudce nebude.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 210.232 (?), 21.9.2009 11:43, zobrazeno: 20472x

Dobrý den,

já vím, že o reznutí tůjí bylo již na těchto www  stránkách napsáno mnoho, ale mám tůje 2-3roky staré a koncem minulého a začátkem tohoto roku mi začala usychat tůje, kterou jsem bohužel nezachránil. Nechal jsem to být a přisuzoval jsem to bříze, která jak se říká je velký žrout vody, ale 4měsíce zpátky se to ukázalo i na její kolegyni..bohužel jak teď vidím tak už ani jí nezchráním, ale bohužel se to začalo projevovat i na zbyleém kolektivu...vody mají dost, i když na chatu jezdím jednou za týden(jsou v polostínu)sice v těsné blízkosti velké břízy a hořkou sůl jsem aplikoval tento víkend, ale obávám se že ani toto nepomůže... chci zkusit novozir MN 80...ale nejsem si jistý jestli je napadená houbou..ale hnědne nebo rezaví opravdu hodně a je mi jich holek líto po 3letech když už mají 2.2m..:(potřebuju jako laik opravdu poradit všechny možné cesty... moc Vám děkuji Děkuji  romansadek@seznam.cz.

host - 165.35 (?), 22.9.2009 8:27

Zdravím, jestli mají tůjky výšku 2,2m, nejsou 2-3 roky staré, ale to je jen taková drobnost, předpokládám, že ty 2-3roky je máte Vy na zahradě. Takhle to bude asi těžké poradit, nešel by vložit snímek? Ta první co zašla, pokud jste ji vykopal, neměla něco znát na kořenech? Nějaké poškození, uhnívání,... nebo nemohou být podhrabány od myší? Na povrchu to nemusí být znát, ale právě po vykopání té špatné, mohlo by se to zkontrolovat.

My thůje sázeli před 2 lety, s koř.balem, ale již v srpnu, měly 1,70cm, takže jsme po výsadbě zalévali obden, později 1x týdně a po zimě už ani ťuk, jen přihnojíme. Zatím se jim daří, už začínají zarůstat do sebe.

sadek - (2) - 210.232 (?), 22.9.2009 10:33

Po zastrizení mají 2,2 ale to si myslim neni podstatne tim jsem jen chtel upozornit na to ze jsou jiz da se rici vzrostle... Opravdu jsem da se rici laik a proto uvitam kazdou radu..na korenech jsem nic nezpozoroval..byla opravdu dost sucha... Myslim si ze je napadena ale cim to nedokazu rict... Foto prikladam..starsi ale bohuzel...

Bez názvu
Bez názvu

Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.35 (?), 22.9.2009 14:52

Zkuste se podívat /možná jste už koukal/ na větvičky, zda na nich nejsou dírky, to by byl škůdce a dal by se použít postřik. Jinak dle snímku se mi zdá, že tam máte opravdu sucho, i dle necelistvého trávníku, kolem tůjí nemáte nakypřenou zem, takže je možné, že se voda dolů příliš nedostane. Možná by to chtělo opatrně obrýt v nějaké rozumné vzdálenosti /aspoň 35cm kolem stromku/, odendat drn, dosypat zeminou, pořádně zalít /aspoň 15l ke každému/ a kvůli plevelu dát třeba mulčovací kůru, drcené větve,... rozhodně jim tím neublížíte

host - 210.232 (?), 22.9.2009 15:36

ale je divné, že se to stalo z ničeho nic... na větvičky jsem se přiznám nekoukal až tak dopodrobna, ale dirky jsem nezpozoroval... takže myslíte, že tedy půdu pořádně nakypřit půdu a dát buď mulčovací kůru a nebo posekanou trávu... zalité jsou ale každý víkend opravdu řádně... až mě děsí jestli je nepřelívám... a chci se zeptat co by jste mi doporučil za posřik?myslíte, že posřik můžu aplikovat i když nejsou napadeny?neublíží jim to ještě víc?

Moc děkuji za radu... vážím si toho..Roman Š.

host - 210.232 (?), 22.9.2009 15:39

Omlouvám se za překlepy... posřik atd... háčky čárky..snad budete rozumnět..

Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.35 (?), 22.9.2009 18:49

Zdravím, v pohodě, tady nejste ve škole, takže gramatiku tu nehodnotíme, důležité je řešení problému. Tak až budete opět na chalě, zalijte stromky jako to děláváte a pak zkuste jeden oddrnovat /nebo prostě odryjte kus trávy/, uvidíte, zda se voda dostala do hloubky. Píšete, že ta první začala odcházet už koncem min.roku, takže to není zase tak z ničeho nic, ale spíše postupně. Ten postřik doporučují i tady čtenáři - Karate Zeon 5 SC, pokud dodržíte správné ředění dle návodu, stromkům neublížíte, ani když tam ten konkrétní škudce nebude.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz