Prosím,co může být s jehličnany?

host - 114.221 (?)
7.11.2006 14:36

ono je otázkou zda vůbec o thuje šlo, lidem se často plete tuje s cypřiškem, cypřišem, zeravcem, biota, zeravincem a tuji -zeravem.

Všeobecně žádná  rostlina není ráda v nádobě přes zimu, když tak ta nádoba by měla jíti aspoň do země. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 114.221 (?), 7.11.2006 14:36

ono je otázkou zda vůbec o thuje šlo, lidem se často plete tuje s cypřiškem, cypřišem, zeravcem, biota, zeravincem a tuji -zeravem.

Všeobecně žádná  rostlina není ráda v nádobě přes zimu, když tak ta nádoba by měla jíti aspoň do země. 

host - 177.254 (?), 22.11.2006 7:18

Píšete, že je hodně zaléváte a že jsou uschlé. Thuje prý reagují na přelití stejně jako na nedostatek vláhy. Takže podle mého je to přelitím a  thujím prostě uhnily kořeny. Někde jsem se dočetla,  že pokud thuje nemá dostatek vody, tak pustí hlavní kořen tak hluboko, až ji najde. Zkušenosti s tím mám osobně, protože jsem při výsadbě Thuja smaragd hodně zalévala a zalévala a milá thuje začala opadávat a hnědnout. Tak jsem přestala zalévat a thuje se vzpamatovala. Teď  zalévám jenom, když zjistím, že je půda 10 cm shora suchá. Zalévám najednou hodně ke kmeni. Je to prý lepší než často a málo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz