Prosím,co může být s jehličnany?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 109.108 (?), 25.5.2006 17:59, zobrazeno: 16135x
Na 3 jehličnanech v živém plotě založeném před dvěma roky,je ve výšce asi 30cm něco jako polité větvičky,které jsou částečně začernalé a po dotyku odpadávají.Neví někdo,co může být příčinou?Děkuji za pomoc.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.138 (?), 26.6.2006 7:42
Na jalovci se mi objevila rez. Co je její příčinou a jaké je chemické ošetření?
Děkuji za odpověď.
Mirka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 69.56 (?), 4.7.2006 19:35
Dobrý den, příčinou může být špatná voda,kterou tuje zaléváte nebo pokud je máte v blizkosti cesty tak pak můžou být příčinou např. soli po zimně. Je dobré z tůjí narezavělé větvičky odstranit,ale nenechávat je spadané pod stromkem,pak by se opět dostali do půdy a do stromku. Tak to opakujte pokaždé,když vám bude připadat,že je narezavělých větviček dost. po dvou až třech měsících by se měla rez úplně ztratit. Našim tůjim to pomohlo, taky je dobré hodně zalévat a občas pohnojit. :-) přeji hodně štěstí
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.121 (?), 12.2.2007 8:58
Kupte v zahradnictví Hořečnatou sůl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.35 (?), 7.7.2006 23:02
Předpokládám, že to není počůrané od psa..... Mohou to dělat kocouři, značkují si terén tak, že vystřikují moč i nahoru.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 249.119 (?), 28.7.2006 10:40
Přeji všem hezký den mám ten sám problém u jedličky na kmínku jedna větévka náhle zaschla ,ale úplně je vysoká cca 1metr a na druhé straně zahrady mi odešla thuje ,nevím název ,ale..taková převislá a ta během dvou týdnů uschla ůplně.Taky si nevim rady a na internetu jsem nic nenašla v knížce, že by se snad mělo jednat o nějaké houbové onemocnění tak jsem koupila postřik a snad to zastavím.Nemůžou být chorobné zárodky v mulčovací kůře?Díry po
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 114.221 (?), 1.8.2006 9:46
pokud chcete radu musíte vědět o jakou jedličku jde - je jich strašná spousta a u té Vaši tuje taky - kdoví jestli to vůbec tuje je není to cypřišek , cypřiš , cypřišovec, zeravicec, biota či mikrobiota, i některé jalovce vypadají jako zeravy (tuje) - když nakupujete v obchodě jen tak halabala tak se pak nedivte, že nevíte co u Vás roste - v potravinách také rozlišujete mezi máslem a sádlem ne?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.218 (?), 4.11.2006 16:31
I já se ztotožńuji s tímto názorem, náš rotvík nám takto částečně likviduje živý plot z brabantů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 181.247 (?), 27.10.2006 20:55
Mam 250 jehličnanů.Letité zkušenosti.To same se vyskytlo i na mé zahradě letos poprve.Pídím se také po vysvětlení.Nemůžu nikde zjistit,kde je příčina.Také moc prosím o radu,pokud někdo ví,co je príčinou?Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 127.176 (?), 4.11.2006 15:01
Prosím o radu. Jako amatér jsem koupil tůje cca. metr vysoké kuželovitého tvaru - blížší označení nevím - a zasadili jsme je do nádob okolo domu. Po čase asi po několika měsících uschly, přestože jsme je zalévali a přihnojili NPK. Byly s nádobami venku i přes zimu v mrazu a dával jsem jim v zimě vodu i někdy do nádob ke hlíně čistý sníh. Tedy žádám o radu, zda se vůbec tůje do nádob hodí, třeba potřebují prostor pro kořeny nebo více vláhy. Ale pokud bychom je více zalévali, nehrozí jijich hnití od kořenů ? Přihnojili jsme je pouze jednou několika zníčky NPK pro každou rostlinu. Část rostliny byla suchá a část ještě zelená, a při dalším zalévání stejně uschla celá tůje. Děkuji za rady a názory.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|