Prořezávání borovic

host - 91.196 (?)
6.9.2024 6:59

Tak doporučuje nachystat vosk, samotné zamazání, to je vyšší level, ještě aby při tom kvaltu zastihla v nálevně machra, to je taky náročný ůkolcheeky, to vypadá, že další, rozhodující krok nastane v r.2039wink! Ještě že sosna sama sobě smolí, SPCH.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 90.168 (?), 14.1.2009 15:52

Hlavně z toho neudělejte paskvil ;-) - chce to dobře přemýšlet jak strom prořezat aby nestínil, vypadal pěkně a zásah ve zdraví přežil.

Borovice se řeže celkem dobře, ale i tak to chce kvalitní pilu. Silnější větve uříznout nejdřív dál od kmene, pak pahýl těsně u kmene nejdřív naříznout odspodu a pak hlavní řez shora. Nenechávat žádné pahýly.  Přivázat se hodí nejen kvůli spadnutí, ale pak máte i volné obě ruce na řezání (nejradši mám lezecký úvazek - sedák). 10 cm větve jsou pro slabou ženu pěkná tělocvična, tak přeju příjemnou zábavu :-)   Gl.

host - 143.205 (?), 16.1.2009 7:47

Milá paní Sofie,

pokaždé, když se zde píše o tom, že souseduv strom je na mem pozemku j, e mi líto a připadá mi sobecké a krátkozraké zbavovat se vzrostlé zeleně, kterou jsem já osobně nesázela a naopak bych z ní mohla mít užitek. Může se Vám stát, že se strom tzv zprzní a nakonec to bude jen pro ostudu.   Skoda, tolrance je někdy složitá věc, ale není nemožná.  Přeji dobré rozhodnutí.

sofie - (5) - 235.12 (?), 16.1.2009 10:46

To je hezké, ale situace je taková, že strom byl původně malý a teď je obrovský. Stíní jen a pouze nám, tak jsou naše domy situované. Chtěla bych odstranit asi jen 2-3 větve, aby se prosvětlilo. Kromě toho má soused o něco výše další vzrostlé olše (takové srostlé trojče)vysoké asi 20m a ani tam jsem neuspěla s prosbou o prořez. Je soused tolerantní?

host - 94.75 (?), 5.2.2009 8:15

Ano, je. Toleruje Vám Vaše připomínky.  Ale teď vážně: Pokud požadovaným zásahem nedojde strom výrazné škody, a odřezem dvou větví snad ne, tak nechte souseda být a zprostředkovaně řez proveďte sama. Není přece možné, aby se někdo nenašel, který by to za nějakou rozumnou odměnu neudělal.

host - 81.247 (?), 5.9.2024 13:44
No připravte si na uříznutou větev vosk, ať strom nezahubíte. Ale co já bych dala za borovice před okny v letních úpalech, to máte rostlinnou klimatizaci zdarma. Upřímně, kdybych byla soused a vy jste řezala můj strom, dost by mě to nas... Rozhodně řežte natřikrát, nebo zaběhněte s bankovkou do nejbližší hospody, kdo to neumí, je to pro něj těžké

host - 248.148 (?), 5.9.2024 19:54

Po 15ti letech zamazat řez???

host - 91.196 (?), 6.9.2024 6:59

Tak doporučuje nachystat vosk, samotné zamazání, to je vyšší level, ještě aby při tom kvaltu zastihla v nálevně machra, to je taky náročný ůkolcheeky, to vypadá, že další, rozhodující krok nastane v r.2039wink! Ještě že sosna sama sobě smolí, SPCH.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz