Pinus strobus - podivná úmrtí

host - 39.64 (?)
23.8.2012 22:21
sypavka borova. ted mi a ni odchazi krasna zahrsla vejmutovka. zkousela jsem strikat ortivou, ale nepodarilo se mi to zastavit. prvni priznaky se objevily pres 3 mi lety a od te doby borovicka postupne umira, ted uz ji asi vykopu. z tohoco jsem ted nasla na internetu vyplyva, ze je to karanteni onemocneni, cili napadne rostliny je lepsi zlikvidovat, aby se neririla dal. je nutne vyhrabat a znicit i jehlici. dejte si to do googlu a ctete. vesele to moc neni.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 112.7 (?), 23.8.2012 20:25, zobrazeno: 3681x

V průběhu letošního roku jsm přišel podivným způsobem o 2 víceleté borovice strobusky: Blue Shag + Macopin vyrazily na jaře docela standardně, přírůstky zdravé bez napadení, jehlice vyrostly. Pak asi během3-4 týdnů proběhla proměna, kdy se zdravá barva jehličí změnila na žlutou až k úplnému uschnutí. Blue Shag (téměř 1m vysokou), jsem vykopal před 4 týdny, kořeny nepoškozeny, ale dřevo kmínku a větve úplně suché...? Teď dohasíná Macopin. Mám ještě asi 10ti letou pinus strobus Minuta a o tu bych nechtěl přijít, taky Sea Urchin a Minima, ty zatím OK, ale nevím co se děje. Ostatní jemnější borovice wallichiany, densiflory, parviflory OK. Poradí někdo? díky.

host - 39.64 (?), 23.8.2012 22:21
sypavka borova. ted mi a ni odchazi krasna zahrsla vejmutovka. zkousela jsem strikat ortivou, ale nepodarilo se mi to zastavit. prvni priznaky se objevily pres 3 mi lety a od te doby borovicka postupne umira, ted uz ji asi vykopu. z tohoco jsem ted nasla na internetu vyplyva, ze je to karanteni onemocneni, cili napadne rostliny je lepsi zlikvidovat, aby se neririla dal. je nutne vyhrabat a znicit i jehlici. dejte si to do googlu a ctete. vesele to moc neni.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz