Pinie ze semínek se nejlépe pěstují zásadně se zálivkou spodem. To se mi velmi osvědčilo a úspěšnost je cca 90%. Dřív, když jsem zaléval horem, pinie mi po 2 cm také uhnívaly.
Lze pínie, které všichni známe např. ze Středomoří, pěstovat v našich klimatických podmínkách a jak se druh této borovice přesně jmenuje? Případně existuje nějaký podobný strom vhodný pro pěstování u nás?
pinus pinea - borovice pinie u nas pestovat nelze, neni mrazuvzdorna, lze ji nahradit borovici hustokvetou - pinus densiflora umbraculifera, ktera ji je hodne podobna, ale nedorusta jeji vysky
Nevím, všude se píše, že je mrazuvzdorná do -20C, přesto jí ale nikdo nepěstuje, ne vždy to taky musí souviset s konkrétní teplotou, ale třeba i klimatem... celkově. Třeba vlhčí vzduch...
ano, lze přivezl jsem si šišku z chorvatska a mám je již 5let venku.na zimu přiložím ke stromku 2 kusy 10cm polystyrenu a jednou za měsíc i v mrazech zalévám
Som rada, že sa Vám podarilo vypestovať sadenicu z pínie, ja sa o to pokúšam, no nedarí sa mi to, poraďte mi prosím ako ju vypestujete zo semena. Použila som už viacej spôsobov, no rastlinka vyrastie do veľkosti 2cm a uhynie. Ďakujem za radu Erika
Již se tu dříve pěstování probíralo, ale velkým problémem bývá zvýšená vlhkost u kořenů, lepší je zalévat méně než-li více. Některé rostlinky mi také uhynou, ale ostatní drží a rostou.
Pinie ze semínek se nejlépe pěstují zásadně se zálivkou spodem. To se mi velmi osvědčilo a úspěšnost je cca 90%. Dřív, když jsem zaléval horem, pinie mi po 2 cm také uhnívaly.