Jehličnany na jílu?

Dplatina - (2) - 26.58 (?)
22.2.2023 19:12
Listnaté nám nedoporucili rovnou jehličnany, takže nás nenapadlo se po tom pidit proč. Můžete mi tedy poradit co by bylo nejlepší volba a dorustalo to cca do 2 metru vyskove? Děkuji
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Dplatina - (2) - 26.58 (?), 22.2.2023 18:31, zobrazeno: 1304x
Dobrý den, prosím o radu. Za plotem budeme muset vysadit jehličnany kvůli soukromí. Tato část je na tezke jílovité půdě směr východ a je to castecne v mírném svahu. Potrebuji poradit jaký jehličnan má dostatečnou hustotu a rychlost růstu a hlavně tam prezije.:) jedna se cca o 10 kusu stromu (nebo tujek?) které máme v plánu vysadit. Listnaté bohužel na podzim veškeré soukromí opustí 🤔 a vylozene keře asi nechceme a pokud ano, tak bez jedovatých plodu kulí malym dětem a zvířatům a které si drží hustotu a neopadaji. Za rady budu velmi vdecna. V zahradnictví nám na to vylozene nedokázali odpovědět :(

host - 81.144 (?), 22.2.2023 19:08
To se mi nezdá s tím zahradnictvím, protože jou i naše listnáče, kterým listy vydrží i přes zimu...

Dplatina - (2) - 26.58 (?), 22.2.2023 19:12
Listnaté nám nedoporucili rovnou jehličnany, takže nás nenapadlo se po tom pidit proč. Můžete mi tedy poradit co by bylo nejlepší volba a dorustalo to cca do 2 metru vyskove? Děkuji

host - 81.144 (?), 22.2.2023 21:17
Nevím co vám doporučili, ale naše jehličnany dorůstají do více než 2 metrů a stejně tak běžné thuje dosáhnou větší výšky než 2 metry. Navíc tam mohou být problémy s výživou nebo houbovými chorobami, které pak ovlivní špatný vzhled. Thuje jsou jedovaté také. Jen ze smrku si uděláte sirup. Myslel jsem, že už jehličnany nefrčí, teda kromě hřbitovů... což rádi někteří odborníci zdůraznují. Myslím habr, ale ten je nutno také zastříhávat, ale dobře si zjistěte kvalitní zdroj sazenic. Nám se jich moc neuchytlo. Ale já se nebudu plést odborníkům do řemesla.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz