Jaký jehličnan pěstovat ve velkém zahradním kvetináči?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 39.42 (?), 4.5.2011 8:14, zobrazeno: 32186x
Velký květináč má rozměr cca 50 x 50 x 50 cm. Stromek by měl být sloupovitý o průměru cca 0,5 - 1 metr. Výška stromku cca 1,5 - 2 metry. Důležitou podmínkou je že stromek by měl venku v květináči i přezimovat! bez nutnosti stěhování. Napadá mne např. thuja smaragd, ale chtěl bych znát i zkušenosti a nápady jiných pěstitelů. Nevím jestli by jí zima neuškodila. Díky. Pavel
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 5.5.2011 17:00
V květináči venku můžete pěstovat pomalu všechny běžné jehličnany, které se prodávají.Choulostivější a méně vhodné jsou cypřišky.Moc pěstovat v květináči se nedají některé méně běžné druhy.Cedry, pajehličníky atd.Tak jak píše paní Marcela, se zimováním bych si starosti nedělal.V zahradnictví se v květináčích jehličnany běžně pěstují několik let a chrání se jen choulostivé druhy.Podle mých zkušeností zalévání jehličnanů v zimě nadělá více škody, než užitku.Jehličnany spíše zápasí s nadbytkem vláhy.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.234 (?), 6.9.2011 12:16
Dobrý den, máte prosím na thuje plastové nebo betonové kvetinace? Mam thuje mrazuvzdorne. Dekuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.194 (?), 9.5.2013 21:08
dobrý deň,chcem sa opýtať či tuje, aby vám prežili zimu aj zalievate, alebo je lepšie v zime nezalievať.pýtam sa preto lebo mne na jar vyschli tuja v kvetináči a borovica v kvetináči a zalieval som ich v zime.ďakujem za odpoveď.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.186 (?), 9.5.2013 21:26
Jehličnany a stálezelené rostliny je nutno zalévat i v zimě (při oblevě), protože i v zimě odpařují vodu. Otázka je, jak velký máte květináč, zda vám nepromrzl a nezmrzly kořeny. Je možné ho na zimu obalit třeba bublinkovou fólií. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.126 (?), 12.5.2013 8:01
nemáte pravdu, teraz som sa dozvedel, že v zime nezalievať.Veľkých záhradnictvach všetky ihličnany v malých aj veľkých kvetináčoch celú zimu nepolievajú, začnú až v marci a všetko v pohode.Ja som zalieval a preto mi vymrzl.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |