Podle fotografie nevypadají, že by jim něco zrovna chybělo. Tak mě snad jen napadá jestli není nějaký problém v půdě? Stává se často, že po stavbě domu naběhne zahradnická firma a stavební suť pečlivě rozhrne pod trávník, alespoň nemusí zarovnávat díry zeminou, když mají tolik matrošu na místě. Nakonec pak máte trávníkový koberec, 10 - 15 cm jílu a 40 cm sutě a to pro keře a stromy není zrovna ideál... ale podle Vaší fotografie a pečlivé výsadby to bude asi jinak. Takže, pokud můžeme problém se zeminou vyloučit a přirůstají Vám 5 -10 cm ročně, tak by mělo být vlastně všechno OK. Totiž, mám ze stejných tisů Hilii cca 8 m plotu a pokud si vzpomínám, první roky se skoro nehly, až jsem uvažoval, že je vyměním, že mě někdo podfouk. Teď sice rostou všechny ale některé přirostou 10 cm, jiné sotva 5 cm, takže mám na koncich plotu "dvě věže a upostřed údolí"... i když konce stříhám. Některé mají červené kuličky a některé ne. Zůstal bych v klidu a počkal. Dobrý kultivar na ploty je taky Groenland, letos jsem vysadil cca 8 m, uvidíme.