Jak daleko od sebe sadit Juniperus horizontalis

host - 49.39 (?)
19.7.2010 15:05

Nasázel bych je při horním okraji svahu (cca 0,5 m od horního okraje Vašeho prudkého svahu) asi po půl metru od sebe. Jako plazivá rostlina budou "vysílat" své výhony převážně dolů.

Jejich vzájemné "konkurence" se nebojte. Prostě do sebe prorostou a budete mít souvislý porost. zaštipovat je můžete dle libosti.

S použitím netkané mulčovací textilie souhlasím, je to dobrá věc.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 99.40 (?), 19.7.2010 12:30, zobrazeno: 10622x
Zajímalo by mě jak daleko od sebe sadit tyto půdopokryvné jalovce když s nimi chci pokrýt prudký svah nad žumpou. Plocha má asi 2x5 metrů. Nevím kolik jich tam mám zasadit, budu je kupovat poměrně malé a nevadí mi, když mezi nima budou nějakou dobu mezery, bude tam totiž textilie, ale spíš mám strach aby si navzájem nezačli překážet až pokryjí celou tu plochu. Poslední dotaz: Může se pak tento jalovec zaštipovat jako tůje apd.? Děkuji všem za reakce.

host - 180.2 (?), 19.7.2010 14:52

Dobrý den. Namodeloval jsem si Vaši plochu a vyšlo mně, že je možné při sponu 1 metr nasadit 11 rostlin, přičemž výsadba je uvažována do trojsponu. Osobně textilii považuji za zbytečnou, důležité je nejdřív celou plochu zbavit všech plevelů, ale hlavně vytrvalých. Jalovce samozřejmě bez problémů zaštípnětě, budou se Vám pěkně rozvětvovat. Po vysazení použít mulčovací kůru i na svah, proti jejímu případnému sjíždění je možné zhotovit zábrany ve formě latí, které se vodorovně připevní ke svahu pomocí zatlučených kolíků. Dřeviny se Vám zapojí odhaduji za 3 roky, ovšem bude záležet na stanovišti i Vaší péči. Stanislaw

host - 49.39 (?), 19.7.2010 15:05

Nasázel bych je při horním okraji svahu (cca 0,5 m od horního okraje Vašeho prudkého svahu) asi po půl metru od sebe. Jako plazivá rostlina budou "vysílat" své výhony převážně dolů.

Jejich vzájemné "konkurence" se nebojte. Prostě do sebe prorostou a budete mít souvislý porost. zaštipovat je můžete dle libosti.

S použitím netkané mulčovací textilie souhlasím, je to dobrá věc.

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025