Drobné doplnění - nemáte v okolí hryzce? Pokud ano, po sedmi letech jsem vytáhl klasický "oštěp". A to měl v okolí, potvora, spoustu jabloní. Takže hryzec v okolí - koš z králičího pletiva je dobrý
Dobrý den, myslíte, že je možné ještě teď přesadit nevhodně umístěný gingko pendula - původně byl zasazen loni v létě, zimu přežil bez problémů - teď už má listy... Je to roubovanec, 1m... Díky...
Z kontejneru celý rok, prostokořenný jaro, podzim. Kam - záleží na vás, snese i polostín. Pozor - základní druh doroste velké velikosti, ale jsou i zakrslé kultivary. Lída
Drobné doplnění - nemáte v okolí hryzce? Pokud ano, po sedmi letech jsem vytáhl klasický "oštěp". A to měl v okolí, potvora, spoustu jabloní. Takže hryzec v okolí - koš z králičího pletiva je dobrý
Ta roste v Dendrologické zahradě v Průhonicích. Je asi 1,5m vysoká a je dost přisedlá. Namá však přímo převislý charakter... no možná je tam ještě mladá kytka...
gingo biloba pendula .domnívám se,že se jedná o rostlinu roubovanou,potom je výška jasně dána.Jinak vypada jako ginko biloba Horizontalis,avšak je daleko něžnější a půvabnější.Petra
G.B.Pendula je i v Botanické zahradě Na Slupi v Praze. Vlastně jsou tam dva stromy. Jeden je přímo u vchodu do skleníku, je to pendula pěstovaná desítky let jako bonsai a pak přesazená do volné půdy. Druhý strom je na úpatí protějšího svahu u jezírka. Já jsem si vloni koupil jeden kus roubovaný na kmínku ve Kbelích.