Araucaria blahocet

Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.35 (?)
27.7.2009 7:54

Předpokládám, že dotaz je na blahočet čilský, kdežto druhý příspěvek se nejspíše jedná o pokojovou araucarii. Já mám rostlinu vysokou jen kol 30cm, přes zimu byla u chladného okna, které občas i namrzá, sem tam byla dle potřeby zalita, přezimovala zcela v pořádku a má pěkné přírustky. Možná bylo na půdě příliš sucho, nebo vadilo šero. Pokud je stále v květníku, zkuste přesadit, zkontrolujte zda neuhnívá, či nemá příliš suchý bal, lehce přihnojte a dejte do stínu, no a více asi z vlastní zkušenosti neporadím.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 167.46 (?), 2.6.2009 14:49, zobrazeno: 6679x

Dobrý den, pořídil jsem si tento krásný jehličnan na sklonku minulého roku asi 60 cm vysoký, přezimovat jsme ho dali na půdu, stále přes zimu měl krásnou zelenou barvu, na jaře jsme ho dali ven a sice na otevřenou nechráněnou terasu a začíná hodně žloutnout až hnědnout, myslíte že právě nechráněné místo a větrno můžou mít za následek tyto potíže?

host - 147.174 (?), 24.7.2009 11:59

Já jsem araucarii dostala před dvěma roky k narozeninam a od te doby jsem ji přezimovat nedávala, ale ptala jsem se známé, která je květinářka a ta mi řekla, že tento jehličnan má rád vlhko a světlo, ale né přímé. Mám ji vedle postele na světlém místě a ven ji nedávám.

Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.35 (?), 27.7.2009 7:54

Předpokládám, že dotaz je na blahočet čilský, kdežto druhý příspěvek se nejspíše jedná o pokojovou araucarii. Já mám rostlinu vysokou jen kol 30cm, přes zimu byla u chladného okna, které občas i namrzá, sem tam byla dle potřeby zalita, přezimovala zcela v pořádku a má pěkné přírustky. Možná bylo na půdě příliš sucho, nebo vadilo šero. Pokud je stále v květníku, zkuste přesadit, zkontrolujte zda neuhnívá, či nemá příliš suchý bal, lehce přihnojte a dejte do stínu, no a více asi z vlastní zkušenosti neporadím.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 27.7.2009 8:36
ja tuto mrazuvzdornou araukarii davam na stary barak, kde se netopi, je na jiznim okne, pres zimu tam mrzne asi tak do-5 a vse preckava bez uhony, zatim je tak 50-60 cm vysoka, pres leto ji davam na slunne misto na dvore, kde moc nefouka, zakopu ji do zeme s kvetinacem a zatim je spokojena...(foto je zjara, ted uz leze ven nove patro)
Bez názvu
Bez názvu

host - 106.180 (?), 30.9.2009 16:40

Zdravím, mám podobně velkou rostlinku, letos koupenou a poprvé ji musím zazimovat. Chci se zeptat, jak je to se zálivkou přes zimu, bude-li tato rostlinka v podobném prostředí, jako ji uchováváte vy. díky S.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz