Pane Krulikovský.Bylo to psané jako ironie včetně celého příspěvku.Naopak, Slováci mají mnohem moudřejší ovocnářský svaz a my jim můžeme jen závidět.Jejich objektivita se odráží v široké nabídce pro malopěstitele.Stačí se podívat na net a nabídku místních školek.Naše realita? Na podzim chtěl švagr vysadit 3 jabloně.Šli jsme do nejlépe zásobené prodejny ve městě, kde jsem měl dříve slušné zkušenosti.Naprostá tragedie.Doporučil jsem mu Orion, Meteor,Angold.Nic neměli.Jako náhražku jsme vzali Lipno a Rozelu.Orion zkusí sehnat, měli jsme je kontaktovat za 10 dnů.Výsledek, vnutili mu špičák Sirius a ještě k tomu ze slovenského Plantexu.A to tam má známého.Orion pro zahrádkáře zřejmě zmizel(ani z Fytosu jej školce nedodali).Prostě zmizel.To jsme to dopracovali co? - Mičurin II
urcite bych se neridil vysledky degustace z jihu CR, jelikoz jsem ze severu...
To nemusíte řešit. V ČR nehraje lokalita sever - jih žádnou roli. Na severu v Litomeřicích je určitě tepleji než třeba v JIhlavě, Žďáru, Třebíči, Vimperku...
Inu zajímavé, Rubín na prvním místě, Bohemie na 11. Přitom chuťově jsou víceméně stejné, jediný rozdíl je v barvě. Ono opravdu člověk musí brát tyhle degustace trochu s rezervou, pravděpodobně byla Bohemie na téhle degustaci už trochu prošlá, proto ten horší výsledek... Bohužel nezkušený pěstitel si udělá názor že Bohemie je chuťově spíš slabší...