No degustace jablek a jejich celkove hodnoceni je subjektivni zalezitost.Na severu CR nemuze nikdy vyhrat jablko z jihu a naopak.Pestitelske podminky jsou rozdilna a podle toho budou take rozdilne vysledky.Nevidel jsem tady taky rozdeleni jablek podzimnich a zimnich.Urcite velkou roli ma termin sklizne.Ne vzdy se podarit sklidit tak, aby jsme si rekli ted je to idealni termin.Delal jsem pokusy s Championem... moje nejoblibenejsi... vcasna plodnost, bohata uroda, minimalni chemicka ochrana.Jediny problem..na Vanoce ne vzdy jsou v maximalni kvalite.Teple podzimy si tady v teto veci vybiraji svou dan... A...sklizel jsem urodu v tydennich intrevalech a musim rict, ze v prosinci kazde jablko chutnalo jinak.A dalsi faktor je individualni pristup jednotlivce k chuti.Ja osobne bych dal prednost sladkemu jablku..ma mamminka, ta ma rada nakysla... Takze bych urcite bral takove degustace jako orientacni, ale urcite bych je nezatracoval a uz vubec neurazel, ze nekdo je tady bridil.
Pokud na severu Moravy se mi bude objevovat jablko po dobu peti let v top ten.Tak asi neco na tom bude a pokud bych mnel na jablon misto, tak bych vyzkousel nejakou osvedcenou a overenou odrudu jablone.A proc necerpat zrovna s takovych degustacnich akci, ale urcite bych se neridil vysledky degustace z jihu CR, jelikoz jsem ze severu...