Vrúble pod mikroténom

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 224.52 (?)
28.4.2012 23:24

Nebojte sa Peter, neuvaria sa. Jediné riziko je v tom, že pod vrúbľom v sáčku vyraší materská odroda a preberie iniciatívu namiesto vrúbľa. Treba vrúble pod sáčkami častejšie kontrolovať.  P.S. Vodu do nich dávať nemusíte, skondenzuje v nútri sáčika vplyvom nočného chladna.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 26.4.2012 22:57, zobrazeno: 3471x

Dávam na vrúble mikroténové sáčky, dovnútra trocha zvlhčené vodou, aby mi vrúble nevysychali... tie, ktoré som vrúbľoval v marci, už pekne rozvíjajú lístky, čo samozrejme ešte nie je 100% záruka, že sa ujmú... z minulého roka štepené vrúble mi tento rok tri nevyrašili... Otázka však znie, či by som tie mikroténové sáčky nemal dať dolu... mám obavu, aby sa v nich vrúble pri teplotách nad 20 stupňov "neuvarili"...

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 224.52 (?), 28.4.2012 23:24

Nebojte sa Peter, neuvaria sa. Jediné riziko je v tom, že pod vrúbľom v sáčku vyraší materská odroda a preberie iniciatívu namiesto vrúbľa. Treba vrúble pod sáčkami častejšie kontrolovať.  P.S. Vodu do nich dávať nemusíte, skondenzuje v nútri sáčika vplyvom nočného chladna.

deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 29.4.2012 8:30

skondenzuje, ale iba to málo, čo sa odparí zo stromu...

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 224.46 (?), 29.4.2012 22:03

Nielen odpar z kôry stromu, ale samotný vzduch v sáčku obsahuje pri terajších vysokých teplotách viac vodných par, ktoré cez noc zkondenzujú. Na zabránenie vysychania vrúbľov takáto mikroklíma bohato postačuje. Keď očkujem vinič, mám často opačný problém: vodnatá miazga sa pretlačí medzi páskou a očkom a steká dole. Ak je sáčik moc pritiahnutý, miazga sa hromadí a do druhého dňa môže zaplaviť očko. Niekedy sú to decilitre miazgy. Potom musím rýchlo uvolniť sáčik, aby voda vytiekla a očko nezhnilo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz