Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář (285) - 165.19 (?), 13.12.2011 20:09, zobrazeno: 39720x
Dobrý večer.
Na stránkách polských ovocných školek jsem zahlédl popis tmavé mutace Rubínu s názvem Dark Rubín.Máte ji někdo na zahrádce?Pokud ano, co na ni říkáte?Má nějaké přednosti proti klasickému Rubínu?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář (165) - 119.49 (?), 14.12.2011 11:12
Domnívám se, že na těch polských stránkách jsou jablka příliš tmavá, pocházející ze slunné strany stromu. Dark Rubín mi zlikvidoval hryzec. Nově jsem vysadil pouze jeden kus. Jedl jsem asi 6 kusů, z toho dva svoje před likvidací hryzcem. Současný stromek je dvouletý. Myslím si, že se odrůdy liší pouze v růstu. Dark nevyholuje, lépe obrůstá plodonosným obrostem, avšak zdá se mi, že nemá tak sladké plody. Ovšem nelze dělat závěry z tak malých osobních zkušeností. Vypadá to, že ze všech mutací Rubínu bude nejlepší Top Bohemie.
S pozdravem Milan Boštička
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.101 (?), 27.8.2013 22:26
Dark Rubín se mi pomalu vybarvuje, příznivě na to působí střídání teplot.Má už někdo víceleté zkušenosti s s touto odrůdou?Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.101 (?), 28.8.2013 22:10
V loňském roce jsem měl asi 4 plody Dark Rubínu, ještě z mé mini školky, takže těžko posoudit, chutné byly.Prozatím mi velmi chutná Bohémie, má křehčí dužninu než Rubín, který mám přes dvacet let.Bohémie má více výběrových plodů.A zdá se mi, že Gold Bohémie má ještě křehčí dužninu a delší výdrž než Bohémie, vydrží mi do konce března.Letos mi také poprvé zarodila Top Bohémie, tak jsem zvědav na rozdíly.Každopádně Rubín a mutace-skvělá jablka.Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|