Díky za odpověd. Země kolem kmínku byla jako řešeto, prsty jsem nahmatal jeden nepoškozený hlavní kořen vedoucí do boku. Další byl sežrany az na kmínek. Stromek se nijak nekymací. Takže doufám že tam bude další kořen. Starý je cca 8.roku.
Mám poměrně jednoduchou otázku, zjistil jsem poškození kořenu ovocného stromku. Stromek není uplně zničen, jen jeden z kořenu okousán. Dá se nějak podpořit růst nových kořenu? Nějaké hnojivo, slepičince, atd? nerad bych o stromek přišel.
Jak velký Váš stromek je? To má souvislost i s množstvím dalších kořenů, které jsou dle Vás ok a schopností dřeviny se s poškozením vyrovnat. A jak si můžete být jistý, že je okousán jen jeden kořen-že by pesan? Hnojivo přímo na poškozené místo není vhodné, pokud je půda kvalitní, pár týdnů bych se spíš hnojení vystříhal. SPCH
Díky za odpověd. Země kolem kmínku byla jako řešeto, prsty jsem nahmatal jeden nepoškozený hlavní kořen vedoucí do boku. Další byl sežrany az na kmínek. Stromek se nijak nekymací. Takže doufám že tam bude další kořen. Starý je cca 8.roku.
Taky by asi bylo záhodno pořešit pachatele-jsou-li okolo-pod stromkem díry+okus kořene, tak tam asi řádí myšovití. Tedy lovit, trávit, plašit, bránit v přístupu. SPCH