Starkinson
|
|
|
|
host - 196.234 (?) 28.11.2011 21:16
V našem městysu máme malý sad se 2 vysokými starými jabloněmi tohoto druhu. Velmi plodí, ale nikdo o ně namá zájem. Vloni vše zmzlo. Letos to vypadalo podobně, tak jsem nyní koncem listopadu část otrhal a zbytek otřepal a vymoštoval, celkem asi 200 kg. Nehnijí, nečervaví, jsou pěkná, odolná proti otlaku, část i po pádu z 8m se odvažuji skladovat, uvidíme. K protikladu k tomu, co se zde píše, se o ně nikdo nestará, je to 480 m.n.m, severovýchodní svah, kolem jsou vysoké parkové stromy. Už se těším, až mi ve sklepě trochu dojdou. Letos byl na ovoce opravdu požehnaný rok.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 94.12 (?), 18.11.2008 6:35
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.16 (?), 18.11.2008 14:13
V této době se cpu odrůdou Kids Orange Red.Musím ji pochválit.K tomu Starkrimsonu-jsem 400 m.n.m.,postřikama se snažím neplýtvat, jen to nejnutnější.Zpod stromu jsen odvezl několik koleček hrbolatých, pokřívaných jablek, tak okolo 5cm.i v dřívějších dobách na jeden hezký velký plod připadalo mnoho odpadu.Také na nich byla hodně strupovitost.Budu vykopávat.Někde v Polabí by plody nejspíše vypadaly jinak.Pepík
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 133.67 (?), 22.10.2010 11:46
Zdravím, mám ešte 4starkrimsonky, u nás(ZA) ich voláme "jahôdky".Veľkosť plodu, táto odroda rodí kvalitné a veľké plody(170g) iba na 2ročnom, max. 3ročnom dreve, potom konár vyhodiť.Medzitým treba samozrejme nechávať nové výhony pre budúce úrody, je s tým dosť práce... Proti chrastavitosti je odolnejší Red Delicious.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.234 (?), 22.12.2010 11:02
To je fakt, koupila jsem je se zahradou a nejprve jsem se na ně šlebila, ale po pobytu ve sklepě jsou fajn, nečervivá, nikomu to prostě na stromě nechutná. Sice bych si je nepořizovala, ale ani je nehodlám rušit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.125 (?), 24.12.2010 16:28
Pred dvomi rokmi som kupil záhradu kde okrem hrušiek bola zasadená aj jedna jabloň.Povodný majiteľ mi poradil aby som ju zrezal.Neposluchol som Bol to starkminson.Tento rok sa mi odvďačila velkou úrodou. Ešte aj dnes ich mám na štedrovečernom stole.
Libor, Dubnica nad Váhom
|
|
|
|
|
|
|
host - 196.234 (?), 28.11.2011 21:16
V našem městysu máme malý sad se 2 vysokými starými jabloněmi tohoto druhu. Velmi plodí, ale nikdo o ně namá zájem. Vloni vše zmzlo. Letos to vypadalo podobně, tak jsem nyní koncem listopadu část otrhal a zbytek otřepal a vymoštoval, celkem asi 200 kg. Nehnijí, nečervaví, jsou pěkná, odolná proti otlaku, část i po pádu z 8m se odvažuji skladovat, uvidíme. K protikladu k tomu, co se zde píše, se o ně nikdo nestará, je to 480 m.n.m, severovýchodní svah, kolem jsou vysoké parkové stromy. Už se těším, až mi ve sklepě trochu dojdou. Letos byl na ovoce opravdu požehnaný rok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|