Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.182 (?), 27.1.2018 12:28
Ešte jedna dvojica sladké versus kyslé - FUJI a TOPAZ (foto 1 - dnes, ďalšie fotky sú z priebehu sezóny: Topaz na foto 2-5, Fuji na foto 6-9). Sú to dlhoskladovateľné odrody (takých je viac), ktoré si do neskorej jari dokážu udržať sviežosť, šťavnatosť a "chrumkavosť" (takých veľa nie je). Keďže je iba január, neprekvapuje perfektný stav oboch jabĺk. Fuji je veľmi sladké, tak ako sa na správne Fuji patrí, a zároveň nadstavbovo aromatické. Topaz je typicky "topazovský" - s príjemne mohutnými kyselinkami v popredí a diskrétnymi cukrami v pozadí. Degustačné hodnotenie je podobné ako v prípade predchádzajúcej dvojice (Ligol a Karneval): obe odrody sú kvalitné, každá svojím osobitým spôsobom. Ako 2 lesklé kamienky do pestrej chuťovej mozaiky odrôd vo Vašej záhrade ich možno len a len odporúčať. IH
|