Rubín
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 102.201 (?) 29.12.2013 10:37
Mutace samozřejmě v genech zakódována je (kde jinde taky), ostatně to, co zmutovalo, jsou právě geny. Zmutované geny ovšem nemají záruku, že nemohou mutovat dál (anebo nazpátky), což se u Bohemií, jak vidno, děje.
Pro odlišení je nutné, že barevné mutace se nazývají jinými jmény než původní odrůdy (Jonared, Jonagored, Wiliamsova červená, Starking Delicious, aj). Je pravda, že ve svém názvu obvykle nesou část původního názvu, což tvůrci Bohemie opustili. Asi to nebylo šťastné, protože se teď vedle sebe vyskytují mutace podobného vzhledu zcela odlišných názvů (Dark Rubín, Top Bohemia)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář (373) - 20.131 (?), 29.12.2013 0:42
Zdravím
Sice nevím proč si tu lámete hlavu nad chováním Bohémie, když je to vlastně jen barevná pupenová mutace Rubínu, která není 100% zakodována v genech mutace. A proto není divu, když se červený Rubín zase začne vracet ke své púvodní barvě.Rubín je něco jako náš Jonagold, který lehce barevně mutuje. Rubín má barevnou formu tzv. prasátka, podobné vybarvení Karnevalu, rúzné červené odstíny a málo vysazovanou žlutou mutaci, která zatím se ještě nezvrhla k červené barvě. Hlavně si tu musíme uvědomit, že je to pořád jenom Rubín, ale jenom se mu říká jinak.
sadař vlada
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 102.201 (?), 29.12.2013 10:37
Mutace samozřejmě v genech zakódována je (kde jinde taky), ostatně to, co zmutovalo, jsou právě geny. Zmutované geny ovšem nemají záruku, že nemohou mutovat dál (anebo nazpátky), což se u Bohemií, jak vidno, děje.
Pro odlišení je nutné, že barevné mutace se nazývají jinými jmény než původní odrůdy (Jonared, Jonagored, Wiliamsova červená, Starking Delicious, aj). Je pravda, že ve svém názvu obvykle nesou část původního názvu, což tvůrci Bohemie opustili. Asi to nebylo šťastné, protože se teď vedle sebe vyskytují mutace podobného vzhledu zcela odlišných názvů (Dark Rubín, Top Bohemia)
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 18.2.2014 10:12
Rubín už je v tuto chvíli v mém sklepě "bláto",dokonce se kyselinky, aroma vytratilo, slupka sesychá.Já totíž tvrdím,že kyselinky tvrdí "muziku",podtrhuje aroma,a to je v tomto případě nyní tragédie.Což se rozhodně nedá říci v tuto chvíli o Smiřickém vzácném.Dužina křupavá, kyselkavá,rozhodně si v tuto chvíli na něm pochutnám víc, než na Rubínu, kterému zůstaly akorat cukry-a to je žalostně málo.Na Rubínu si pochutnám na podzim, a zkraje zimy.Je to ideální jablko do vyšších, vysokých poloh, kde nebude problém s dozráním, a vydrží na skladě déle v prvotřídní kvalitě.Budu ho muset při příští sklizni více podtrhnout.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|