Rouby
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 82.2 (?), 27.5.2009 16:17, zobrazeno: 10417x
Jsem začátečník a narouboval jsem na jaře pár švestek a jabloní. Některé rouby již pěkně vyrašili, jiné sice nejsou uschlé, ale poupata se ne a ne otevřít. Je ještě nějaká šance, že vyraší, nebo si mám už radši zapěstovat nějaký pěkný letorost z podnože na příští jaro? Můžu jim ještě nějak pomoci? Díky za rady!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 150.228 (?), 6.6.2009 11:06
Ďekuji za rady. Napadlo mě ještě, že by se ty živé ale neujaté rouby mohli zkusit naroubovat znova-třeba větev kousek seříznout, obnovit řez i na roubu a znovu přiložit... Zkoušeli jste to někdy někdo?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.50 (?), 13.6.2009 9:04
Já jsem jednou měl v létě rouby asi dva dny v mokrém hadru zabalené a ještě v igelitovém pytlíku v kufru auta a doma jsem rouboval až druhý den a ujmulo se to ještě my zbyly rouby a ty byly dobré i po týdnu ve studenu.Nesmí vyschnout a splesnivět nebo se zapařit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.179 (?), 14.6.2009 8:11
Nezdřevnatělé, polobylinné rouby jsou náročnější na přepravu v horkých letních dnech.Možná by dost pomohla autochladnička, nebo vychlazený box (s ledem v igelitovém sáčku). AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.68 (?), 16.10.2009 18:09
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat.Chtěla bych si naroubovat čarověníky.Vím, že se roubují během zimy, nebo ke konci zimy, ale zajímá mě kdy si mám sehnat a nasázet podnože pro toto roubování.Děkuji předem za odpověď.K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 16.10.2009 19:40
Myslím, žečím dříve si podnože seženete a nasázíte, tím lépe jak pro podnože (včas a důkladněji zakoření), tak i pro úspěch roubování.
Josef.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|