Roubování
|
|
 |
 |
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 80.39 (?) 14.1.2008 11:33
Těch vykřičníků, myslím, tolik netřeba. Jistě, je pravděpodobné, že oskeruše srůstá i s hrušní. Obecně, hrušky, jeřabiny, hloh, mišpule, oskeruše, kdoule, kdoulovec, muchovník, a další mají navzájem afinitu. Někdy lepší, jindy horší. To ale přeci neznamená, že planý jeřáb - jako osvědčenou podnož - nelze použít.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 80.39 (?), 14.1.2008 11:33
Těch vykřičníků, myslím, tolik netřeba. Jistě, je pravděpodobné, že oskeruše srůstá i s hrušní. Obecně, hrušky, jeřabiny, hloh, mišpule, oskeruše, kdoule, kdoulovec, muchovník, a další mají navzájem afinitu. Někdy lepší, jindy horší. To ale přeci neznamená, že planý jeřáb - jako osvědčenou podnož - nelze použít.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.34 (?), 25.1.2008 19:00
Pan Vysloužil píše o roubování peckovin - slabé rouby beru až v předjaří a ihned roubuju kopulací. Chtěl bych se zeptat
1) na termín předjaří, jak má strom vypadat,
2) lze totéž i na kozí nožku (silnější podnož).
Po přejití více než měsíce mrazů jsem 20. ledna uřízl rouby třešní, silné jako tužka, dal je do lednice a koncem března bych je chtěl roubovat na kozí nožku. Větev třešně má asi 5cm v průměru. Nebo mám počkat na později (duben/květen??) a udělat uříznutí roubu a roubování naráz? Nerad bych něco poničil. Děkuji za rady. Pepík
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.195 (?), 25.1.2008 23:24
Ty rouby v lednici budete muset hlídat, aby Vám tam nevyrašily. Z tohoto důvodu možná budete muset použít rannější termín roubování než květen.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 163.75 (?), 1.3.2008 17:44
Rád bych získal kontakt na odběr roubů v malém množství, jde mi o osvědčené odrůdy pro oblast českobudějovicka - 500 m nad. výšky, především višně, třešně, renklody. Děkuji - Mertlík
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.133 (?), 1.3.2008 20:26
Princip je podobný jako u roubování révy.
Jako podnož použijete ořešáku královského. Roubuje se to v zimě v ruce. řez je nutné provádět žabkou, protože jsou rouby dost tlusté a tvrdé. Pak se stromky strtifikují v teplotách okolo 30°C aby se zakalusil řez....
Nebude lepší si stromek koupit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.161 (?), 10.3.2008 14:47
Chtěla bych se zeptat kdy ajak ořezavat vinnou révu a kdy se berou revky?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|