Reže sa uz vo velkom

deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?)
2.3.2014 9:36

V zásade správne, ale priskoro. Ja strihám broskyne (obidve) až počas kvetu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 45.254 (?), 2.3.2014 0:07

Pánové odborníci,

máte pravdu, je hodně lidí, kteří řežou stylem "Řežu rád a řežu dobře", bohužel se k nim pořád řadím i já, bohužel neměl jsem od koho čerpat základy, postupuji metodou pokusu- omylu, postupně získávám zkušenosti, a tiše doufám, že to moje stromky přežijí.

Ale proč sem píšu, nemám k dispozici odbornou literaturu, tak informace se snažím najít na netu, hlavně na specializovaných fórech, jako tady.Najdu si téma, které potřebuji, začnu nasávat informace a najednou se to zvrhne v tak odbornou "diskusi", že nevím, která bije a o čem je řeč (je to sice mimo mísu, ale pokusil jsem se vyudit domácí klobásy, první pokus nežral ani sousedovic hladovej pes, tak jsem hledal radu tady a po několika dobrých radách se to zvrhlo do nějaké osmózy, permutace, možná i nějaká jaderná fůze by se tam našla... no prostě bez diplomu z Matfyzu se nechytám).

Takže moc prosím, Vy kteří to opravdu umíte, tak nám laikům to prosím vysvětlete polopaticky, blbuvzdorně a pokud možno s obrázky!!!

Díky Brrouk

7

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:19

Zdravím všechny odborníky :-)

neumím řezat ale chci umět. Nechci si koupit stromek v Oxx, tak jsem zvolila známou školku. V okolí žádného odborníka nemám (leda na tůje :-() ale chci mít své stromky bezježkové a moc bych se chtěla naučit stromům rozumět. Něco jsem načetla, projela mnoho diskuzí a tady je výsledek. Prosím zkuste skouknout jak moc dobře/špatně jsem vše pochopila, případně budu moc vděčná za rady jak to udělat jinak a lépe :-)

Jedna jabloň letňák Alegro na M9, druhá třešeň sweet earl na coltu - vůbec nevím co z toho vidláčka jednou bude :-) a poslední broskvoň Redhaven. U té mám ještě problém, že nevím zda ten vrchní výhon je terminál, nebo ten už byl ve školce ušmiknutý a nahradila ho jiná větev a jestli tedy i s ní pryč pokud chci mít otevřenou korunu.

velmi děkuji za rady a moc obdivuju, že stromům rozumíte, tak snad časem a léty praxe taky něco pochytím :-)

hezký den Vendy

letní jabloň
letní jabloň

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:22

Třešeň

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:22

broskvoň

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:24

broskvoň 

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:24

broskvoň terminál?

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:28

Teď se koukám jak jsem ošmikala broskvoň, vypadá, že jsem to vzala jako ta paní z příspěvku, jako by stříhala vlasy, ale vím, že se stříhá na vnější očko a celkově ty výhonky zakrátit tak o 1/3 až 2/3 délky. Je to správně?

deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 2.3.2014 9:36

V zásade správne, ale priskoro. Ja strihám broskyne (obidve) až počas kvetu.

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:44

Ikdyž ji budu vysazovat nyní? Čeká na dnešní usazení :-) Mám tedy počkat do květu?

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:45

A co s tím "rádoby" terminálem, nechal by jste ho nebo dal pryč?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz