Řehtáč soudkovitý, kalvil červený

host - 109.46 (?)
6.10.2010 11:16

Dobrý den, ještě jednou děkuji za všechny reakce, zkusím nějaké staré odrůdy, nové a pak to roubování. Na roubování se chystám delší dobru /myslím konečně to zkusit/, v současnosti sháním i nějakého zkušeného sadaře, který by trošku poradil, máme tady totiž i jednu velmi starou jabloň, léta neprořezávanou, tak to nechci zkazit.

S odrůdami je to těžká volba, sama mám zkušenosti s druhy z jižní moravy, ale po přestěhování na vysočinu prostě tápu.

Každopádně moc děkuji, Hana.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 109.46 (?), 6.10.2010 11:16

Dobrý den, ještě jednou děkuji za všechny reakce, zkusím nějaké staré odrůdy, nové a pak to roubování. Na roubování se chystám delší dobru /myslím konečně to zkusit/, v současnosti sháním i nějakého zkušeného sadaře, který by trošku poradil, máme tady totiž i jednu velmi starou jabloň, léta neprořezávanou, tak to nechci zkazit.

S odrůdami je to těžká volba, sama mám zkušenosti s druhy z jižní moravy, ale po přestěhování na vysočinu prostě tápu.

Každopádně moc děkuji, Hana.

host - 153.9 (?), 6.10.2010 23:34
Tak tomu přechodu z jižní Moravy na Vysočinu rozumím. Otec přešel ze Slovácka na Valašsko a když se pak pokoušel o přísné tvary stromků (kordony ap.), tvrdě narazil. Já jsem se přemístil ještě kousek výš do hor a po počátečných neúspěších s nakoupenými stromky jsem si taky myslel, že spása bude ve starých odrůdách. Nakonec nás spasila Vanda, Karmína, Krasava, Hana, Milada, Rubinola a další odrůdy pana Loudy, budiž mu za to čest a sláva. Samozřejmě máme i další odrůdy, včetně těch kdysi pracně posháněných starých, ale jsou tak nějak spíš jen doplňkové. On je totiž ještě jeden rozdíl mezi pěstováním jablíček v nížině a v horách. Na horách musíte mít hodně trpělivosti. Jendou přijdou jarní mrazy, jindy kroupy, jindy rašící jabloně se zapěstovanými korunkami zachutnají procházejícím srnám apod. Prostě úroda jednou je, dvakrát není. Asi v tomhle poměru
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz