Prosba o pomoc s výběrem jabloně

host - 96.11 (?)
8.11.2015 22:50

Dobrý den,

já si myslím, že na moštování, konzum a vůbec veškeré využití je lepší volit podzimní odrůdy.Já začínám moštovat /mám vlastní lis/ zač. září a včera jsem moštoval letos naposledy.Osvědčila se mi směs jablek /odrůd/, mošt je pak lahodnější. Např. Spartan dodá moštu sladkost a vůni, zatímco Idaret, který se mi nehodí na uskladnění, dodá jen šťávu prům. chuti... Mošt lisovaný v době tepla se rychleji kazí, včera vyrobený mošt vydrží na balkoně dlouho /letos při 20st. tedy zrovna ne.../Přeji Vám hodně úspěchů...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 168.61 (?), 7.11.2015 7:15

Dobrý den,  zajímalo by mě, kde by se dala ochutnat jablka odrůd, které nejsou běžně k dostání v supermarketech? Zda nemáte někdo tip na nějaké trhy nebo něco takového v jižních Čechách. Nejlépe Třeboňsko a okolí.

host - 96.11 (?), 8.11.2015 22:50

Dobrý den,

já si myslím, že na moštování, konzum a vůbec veškeré využití je lepší volit podzimní odrůdy.Já začínám moštovat /mám vlastní lis/ zač. září a včera jsem moštoval letos naposledy.Osvědčila se mi směs jablek /odrůd/, mošt je pak lahodnější. Např. Spartan dodá moštu sladkost a vůni, zatímco Idaret, který se mi nehodí na uskladnění, dodá jen šťávu prům. chuti... Mošt lisovaný v době tepla se rychleji kazí, včera vyrobený mošt vydrží na balkoně dlouho /letos při 20st. tedy zrovna ne.../Přeji Vám hodně úspěchů...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz