Popadaná jablíčka
|
|
 |
 |
Dave3 - Stříbrný Zahrádkář (102) - 220.132 (?) 29.10.2015 22:19
Opravdu myslíte že to je jenom mšicemi? Já se pod stromama procházím často, a teda nevšiml jsem si, že by byly všude tam, kde rostou špatné plody. Že krpatějí větvičky pod náporem jejich sosáků, toho jsem si všiml. Ale já jsem myslel plodonoše, které rok co rok plodí brak. Na to už nejdou ani ty mšice. Tam bude nějaký jiný problém, to mi neříkejte ;) Jinak letos jsem si všiml, že spousta jablek má takovou tu skvrnitost, jak se propadají ty skvrny a dužnina hnědne, taky některé bývají sklovité ty skvrny, a jde to do celého jabka. No asi ty stromky papají něco nedobrého, což?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 27.6.2015 20:52
...řadí blbě, patřilo Dave 3. S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Dave3 - Stříbrný Zahrádkář (102) - 220.132 (?), 29.10.2015 22:19
Opravdu myslíte že to je jenom mšicemi? Já se pod stromama procházím často, a teda nevšiml jsem si, že by byly všude tam, kde rostou špatné plody. Že krpatějí větvičky pod náporem jejich sosáků, toho jsem si všiml. Ale já jsem myslel plodonoše, které rok co rok plodí brak. Na to už nejdou ani ty mšice. Tam bude nějaký jiný problém, to mi neříkejte ;) Jinak letos jsem si všiml, že spousta jablek má takovou tu skvrnitost, jak se propadají ty skvrny a dužnina hnědne, taky některé bývají sklovité ty skvrny, a jde to do celého jabka. No asi ty stromky papají něco nedobrého, což?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.73 (?), 8.6.2016 8:34
No nejsem si jistej, že to tak je vždy. Při letošní průměrné násadě mi toho po nájezdu pilatky na Rubínu zřejmě moc nezůstane...
Taky jsem letos vynechal postřik proti květopasovi na Desertu, když jsem uvěřil slovům jednoho pisatele zde, že letošní počasí není pro květopase příznivé a Desert jsem neošetřil. No moc mi tam toho nezůstalo a opravdu je za tím květopas, žádné špatné opylení apod.
Jelen
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |